Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Ontdek Stories en stalk vrienden met de Snapchat Snap Map

Thomas Haenen
22 juni 2017, 9:26
2 min leestijd
Ontdek Stories en stalk vrienden met de Snapchat Snap Map

De Snapchat Snap Map laat gebruikers de beste verhalen in de buurt ontdekken. Ook kun je de kaartenfunctie gebruiken om te zien waar je vrienden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Snap Map: zo werkt het

De Snap Map is een nieuw onderdeel van Snapchat, dat in beeld verschijnt zodra je uit probeert te zoomen in het cameravenster van de app. Na een kleine knijpbeweging verschijnt een kaart van je omgeving. De functie is vanaf deze week beschikbaar in de Android-versie van Snapchat.

https://www.youtube.com/watch?v=bvl82FfnUvw

Op de kaart zie je vervolgens de bitmoji van vrienden in de buurt. Snapchats die ze met jou gedeeld hebben, of die onderdeel zijn van hun Story, worden op de kaart getoond bij de locatie waar ze gemaakt zijn. Zo kun je in één oogopslag zien wat er in de buurt allemaal gebeurt. Tegelijkertijd zie je op de kaart ook waar je vrienden op dat moment zijn; zie je een leuk event in de snaps, dan kun je er gelijk heen.

Ontdek verhalen wereldwijd

Via de kaart kun je ook de algemene Snapchat Stories van evenementen wereldwijd ontdekken. Browse bijvoorbeeld in de Verenigde Staten om de Stories van grote muziekfestivals te ontdekken, of reis naar Japan en check een grote lokale voetbalwedstrijd. Met de update hoopt Snapchat een nieuwe manier te bieden om verhalen wereldwijd te ontdekken.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je baas of andere riskante contacten continu je locatie in de gaten kunnen houden. Via de app kun je zelf aangeven welke vrienden je locatie allemaal mogen zien. Wil je liever dat je locatie geheim blijft, dan kun je dat ook invullen.

Snapchat voor Android downloaden

Snapchat is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu