Deze 4 nieuwe features zijn voortaan in Snapchat te vinden

Thomas Haenen
6 juli 2017, 13:03
2 min leestijd
Deze 4 nieuwe features zijn voortaan in Snapchat te vinden

Snapchat heeft een forse update ontvangen met enkele veelgevraagde features. Zo kun je nu links toevoegen én stemmenfilters gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Stemfilters-update

Hoewel Snapchat de laatste maanden veel gebruikers verliest aan Instagram, doet de app er alles aan om mensen geïnteresseerd te houden. Het bedrijf rolde vannacht een update uit die een viertal nieuwe features aan de app toevoegt: paperclips, stemfilters en achtergronden.

1. Stemfilters

Snapchat kan al geruime tijd gezichten en je omgeving vervormen, maar nu richt de app zich ook op je stem. Je kunt de nieuwe stemfilters toepassen om het geluid van video’s te vervormen. Daarvoor neem je eerst een video op, en selecteer je vervolgens de speaker linksonder. Er zijn verschillende filters aanwezig, zoals een hamster, beer of robot. Snapchat kennende volgen er de komende tijd meer.

Snapchat Stemfilters-update achtergronden

2. Achtergronden

Achtergronden zijn vergelijkbaar met het bokeh-effect op sommige smartphones. Je kiest eerst de achtergrond die je wil gebruiken, en geeft vervolgens door te vegen aan welke objecten tot de voorgrond behoren. Zo kun je een kekke foto schieten van jou en je vrienden met een fraaie achtergrond.

3. Paperclips

Een leuk artikel of een opmerkelijke website aan je Snaps koppelen was tot nu toe onmogelijk. Met Paperclips verandert dat. Tijdens het maken van een Snapchat-bericht kun je een link toevoegen. Ontvangen je vrienden dat bericht, dan vegen ze omhoog om de link te openen.

4. Je eigen geofilter (maar alleen in de Verenigde Staten)

Geofilters zijn inmiddels al jaren in Snapchat te vinden. Het toevoegen van een nieuwe geofilter was voorheen nog best wat gedoe, maar langzaam maar zeker wordt het makkelijker. Gebruikers kunnen nu on-demand hun eigen geofilter bestellen via de app. Heb je bijvoorbeeld een filter nodig voor een bruiloft of een verjaardagsfeest, dan kan dat. Dat filter is vervolgens wel (tijdelijk) voor iedereen beschikbaar op de door jou gekozen locatie.

Er zitten wel wat haken en ogen aan deze functie. Zo kost een eigen geofilter minimaal 6 dollar. Wil je een groter gebied bestrijken, of moet het filter meer dan één dag actief zijn, dan betaal je meer. Bovendien is deze functie voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het is onbekend of en wanneer on-demand geofilters in Nederland beschikbaar zijn.

Snapchat voor Android downloaden

De nieuwste versie van Snapchat is via onderstaande link te downloaden. De app is gratis en werkt op vrijwel elke recente Android-smartphone.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu