Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Snapchat-media ook te bekijken zonder lang op het scherm te drukken

Redactie
2 juli 2015, 8:11
1 min leestijd
Snapchat-media ook te bekijken zonder lang op het scherm te drukken

Snapchat rolt een update voor zijn Android-app uit waarmee het mogelijk wordt om verstuurde foto’s en video’s met maar één druk op de knop te bekijken. Voorheen moest je de gehele tijd je vinger op het scherm houden.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe functie,  Snapchat Tap to View, wordt met een app-update naar smartphones uitgerold. Snapchat kenmerkte zich door de vreemde manier van foto’s en video’s bekijken: door je vinger net zo lang op het scherm te houden totdat de foto of video verdwijnt. Deze kenmerkende feature past Snapchat voor het eerst in zijn bestaan aan.

Snapchat Tap to View

Met  Snapchat Tap to View hoef je voortaan maar één keer op het scherm te drukken om een video of foto op het scherm te tonen. De verzender kiest hoeveel seconden de foto op het scherm verschijnt. Bij een video wordt de video weer verwijderd als deze is afgelopen. De update maakt het daarnaast gemakkelijker om vrienden  in de buurt toe te voegen. Als  verschillende Snapchat-gebruikers die bij elkaar in de buurt zijn de optie inschakelen, kunnen zij elkaar toevoegen. Handig tijdens een feestje.

Ook de Snapcodes om contactpersonen toe te voegen  zijn uitgebreid. Deze codes, die wat weg hebben van een qr-code, kunnen na de update ook de foto van de gebruiker bevatten. Zo moet het gemakkelijker worden om te herkennen van wie de Snapcode precies is. De laatste verandering die de update brengt, is tweestapsverificatie.

Download Snapchat

Snapchat is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Snapchat  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu