De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Snapchat krijgt eerste betaalde functie: foto’s en video’s terugkijken

Redactie
16 september 2015, 10:57
1 min leestijd
Snapchat krijgt eerste betaalde functie: foto’s en video’s terugkijken

Snapchat heeft de zogenoemde Replay-functie uitgebreid. Voor 0,99 dollar kun je nu driemaal een foto of video terugkijken. Ook is er een nieuwe filter beschikbaar gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat meldde dinsdag op zijn eigen blog dat de terugkijkfunctie betaald wordt. Het is de eerste betaalde functie die de app introduceert. De Snapchat terugkijkfunctie is geen nieuwe functionaliteit van de app. Deze was namelijk al vanaf 2013 gratis beschikbaar, maar het was slechts mogelijk om één keer per dag een snap (foto of video) nogmaals bekijken. Voor 0,99 dollar kun je nu drie keer een snap terug te kijken. Dit moeten echter wel drie verschillende snaps zijn.

De terugkijkfunctie is op dit moment alleen in de Verenigde Staten uitgerold. Of en wanneer deze nieuwe functionaliteit in Nederland beschikbaar wordt, is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk hoeveel je dan betaalt voor drie snaps.

Nieuw filters

snapchat terugkijkfunctie

Op de blog kondigde Snapchat nog meer veranderingen aan, namelijk een nieuwe filter voor selfies en een prijzenkast. De nieuwe filter gaat ‘Lenses’ heten en werkt door de camera dicht op het gezicht te houden en vervolgens op je gezicht te tikken. Hierdoor worden er enkele visuele effecten toegevoegd aan de snap, waaronder een horror-effect. Leuk voor als je je een keer verveelt en je vrienden wilt vermaken.

De trofeeën kunnen behaald worden door Snapchat regelmatig te gebruiken. Deze verzamel je in je online prijzenkast in de app, die je boven je profielfoto vindt. Daarnaast blijkt ook de chatfunctie te zijn verbeterd. Hier is het nu onder meer mogelijk om chatberichten op te slaan door op een bericht te drukken.

Download Snapchat

De nieuwe filter en de prijzenkast zijn beschikbaar door de nieuwe update te downloaden. Voor Android-systemen is hier 29MB vrije opslagruimte en Android 4.0 of hoger voor vereist.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's