Snapchat-update maakt app sneller op alle Android-smartphones

Thomas Haenen
24 april 2019, 11:56
2 min leestijd
Snapchat-update maakt app sneller op alle Android-smartphones

Download snel de nieuwste versie van Snapchat in de Play Store, want de Android-app werkt nu een stuk soepeler. Dit moet je over de vernieuwde app weten.

Lees verder na de advertentie.

Hoe de Snapchat-update de snelheid verbetert

Snapchat richt zich met deze update vooral op snelheid. De berichtendienst heeft er in de afgelopen jaren alleen maar meer functies bijgekregen, en dat maakte de app alsmaar trager. Volgens Snapchat is deze nieuwe versie 20 procent sneller en is er 25 procent minder opslagruimte vereist. Zelfs op goedkope Android-smartphones als de Huawei P Smart en Nokia 3.2 zou de app nu soepel moeten lopen.

Een eerste versie van deze update wordt sinds begin april al getest onder veel Android-gebruikers. Vanaf deze week is de update voor iedereen in de Play Store te vinden.

Snapchat-update snelheid

Android-gebruikers worden actiever

Vooralsnog pakken de wijzigingen goed uit, meldt het bedrijf. Onder gebruikers met oudere, goedkopere smartphones die de update al hebben ontvangen, wordt er nu 6 procent vaker een Snap verstuurd. Ook de Stories-functie, waarmee je verhalen van vrienden, mediabedrijven en beroemdheden kijkt, wordt vaker gebruikt. Ruim de helft van de Discover-gebruikers kijkt minstens één keer per dag nieuwe verhalen, meldt Snapchat.

Nieuwe functies zijn er in de app nog niet te vinden: de focus lag puur op het verbeteren van de snelheid. Wel zijn er op de achtergrond aanpassingen gemaakt waarmee Snapchat makkelijker nieuwe features kan toevoegen zonder dat de app opnieuw in omvang explodeert.

Met de verbeterde app hoopt Snapchat gebruikers terug te winnen. De berichtendienst is de laatste jaren veel gebruikers kwijtgeraakt. Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf die gebruikers langzaam maar zeker weer weet terug te krijgen. Wel maakte Snapchat in het afgelopen kwartaal nog altijd een verlies van 310 miljoen dollar op een omzet van 320 miljoen dollar.

Download de Snapchat-update

Snapchat is gratis in de Play Store te vinden via onderstaande link. De app werkt op elke smartphone met Android 4.4 of nieuwer. De update is in de voorbije weken al geleidelijk uitgerold naar veel gebruikers. In de Play Store check je of je over de nieuwste versie beschikt.

Download Snapchat in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu