Snapchat World Lenses: nieuwe filters voor je camera achterop

Thomas Haenen
18 april 2017, 19:02
2 min leestijd
Snapchat World Lenses: nieuwe filters voor je camera achterop

Snapchat introduceert deze week nieuwe filters om aan je foto’s toe te voegen. De World Lenses kun je gebruiken om virtuele objecten in de echte wereld te plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Snapchat World Lenses

Hoewel Snapchat ooit begon als app om vluchtige foto’s met vrienden te delen, heeft de berichtendienst zijn functies in de voorbije maanden fors uitgebreid. Na filters, maskers en lenzen introduceert het bedrijf nu Snapchat World Lenses. De functie werd eind vorig jaar al getest in sommige landen en wordt vandaag voor iedereen in de app uitgerold.

Snapchat-filters zijn vermoedelijk bij bijna iedereen bekend. Door tijdens het fotograferen een filter toe te passen kun je je gezicht van verschillende maskers voorzien, of jezelf in vreemde landschappen plaatsen. Vrijwel alle filters zijn echter vooral voor de selfiecamera. Richt je je smartphone op de wijde wereld, dan kreeg je slechts enkele kleine effecten om aan je omgeving toe te voegen.

Dat verandert met de Snapchat World Lenses. Daarmee kun je verschillende virtuele objecten in de echte wereld plaatsen. Het is een vorm van augmented reality die wel wat wegheeft van bijvoorbeeld Pokémon GO. De virtuele regenbogen, digitale bloemen of andere objecten die je plaatst hebben namelijk ook diepte. Draai je naar rechts, dan krijg je de rechterkant van het object te zien.

Je voegt de World Lenses op dezelfde manier toe als andere lenzen. Tijdens het maken van een foto houd je het scherm kort ingedrukt, waarna je direct voorwerpen kunt plaatsen. Vervolgens kun je de objecten verplaatsen en groter of kleiner maken, zodat het net lijkt alsof ze precies in de echte wereld passen.

Snapchat voor Android

Snapchat downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu