Met Snapchat World Lenses voeg je augmented reality toe aan je snaps

Thomas Haenen
9 november 2016, 8:55
1 min leestijd
Met Snapchat World Lenses voeg je augmented reality toe aan je snaps

Snapchat breidt zijn assortiment aan filters uit met World Lenses. Dit zijn augmented reality-opties die virtuele objecten aan de echte wereld toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat World Lenses

De Snapchat World Lenses zijn beschikbaar in versie 9.43 van de populaire app, die op dit moment wordt uitgerold. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is in de Play Store.

Met de World Lenses kun je zogenaamde augmented reality-filters toevoegen aan je snaps. Deze zijn vergelijkbaar met de maskers die nu al in de app te vinden zijn. Waar de huidige maskers en lenses echter vooral voor je selfiecamera zijn, zijn World Lenses gemaakt voor de camera achterop.

Snapchat World Lenses

Zo kun je virtuele objecten met de camera achterop plaatsen in de echte wereld. Je opent deze World Lenses door het scherm ingedrukt te houden als je door de camera achterop kijkt. Op dit moment zijn er een klein aantal World Lenses uit te kiezen. Met de ‘Go Vote’-lens kun je bijvoorbeeld confetti afschieten, terwijl je ook een regenboogkotsende wolk kunt plaatsen. Vermoedelijk worden er de komende weken en maanden meer World Lenses beschikbaar gemaakt.

Daarnaast zijn er nog een tweetal kleine verbeteringen gemaakt. Ben je snaps van je vrienden of contacten aan het bekijken, dan kun je die nu ingedrukt houden om ze te delen. Ook kun je nu op elk moment het vorige Snapchat-menu of venster openen door links in beeld te drukken.

Snapchat voor Android downloaden

Je kunt Snapchat gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu