Zo werkt de nieuwe zoekfunctie van Snapchat

Thomas Haenen
13 januari 2017, 9:18
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe zoekfunctie van Snapchat

Snapchat krijgt eindelijk een zoekfunctie, waarmee het makkelijker wordt om vrienden of Discover-kanalen terug te vinden. Dit is hoe de Snapchat-zoekfunctie werkt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-zoekfunctie

De zoekfunctie van Snapchat wordt per direct beschikbaar gemaakt voor een klein groepje Android-gebruikers. Na een korte testperiode hoopt de ontwikkelaar de zoekfunctie uit te rollen naar iedereen. Wanneer dat precies gebeurt zegt Snapchat echter nog niet.

In het voorbije jaar is Snapchat van tal van nieuwe functies voorzien. Zo kun je materiaal van andere media bekijken via Snapchat Discover, zijn er groepsgesprekken toegevoegd en is de chatfunctie drastisch verbeterd. Om al die functies te bereiken moet je echter aardig wat zoeken, zeker als je vrij actief bent op Snapchat. Ben je specifiek op zoek naar snaps van je squad, of de laatste berichten van je favoriete Discover-kanaal, dan moet je door verschillende menu’s heen.

Snapchat-zoekfunctie

Dat verandert met de universele zoekfunctie van Snapchat. Nadat je de update ontvangt staat bovenaan in beeld een zoekbalk. Waar je voorheen direct je profiel kon openen, staat de zoekfunctie nu prominent in beeld. Druk erop, en je kunt gelijk beginnen met typen. De resultaten zijn opgedeeld in verschillende onderdelen, van Quick Chat-contacten, tot je eigen Groepen, tot nieuwe accounts en Discover-kanalen om te ontdekken.

Met de zoekfunctie moet het volgens Snapchat ook makkelijker worden om nieuwe contacten toe te voegen. Waar je voorheen verschillende menu’s door moest om je vriendenlijst uit te breiden, staat die optie nu vrij pontificaal in beeld. Het ontdekken van nieuwe contacten is minder makkelijk: het ‘Snel toevoegen’-menu biedt wat opties, maar is minder slim . Twitter, Facebook en andere sociale netwerken bieden die optie wel.

Snapchat downloaden

Je kunt Snapchat downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu