Zo pas je helderheid, contrast en kleuren in foto’s eenvoudig aan met Snapseed

Rick van der Veer
2 februari 2017, 16:16
2 min leestijd
Zo pas je helderheid, contrast en kleuren in foto’s eenvoudig aan met Snapseed

Snapseed heeft zijn eerste grote update van het jaar gekregen. Naast de mogelijkheid om precieze aanpassingen in helderheid en contrast te maken met de Snapseed Curve-tool is ook de gezichtsherkenning fors verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Snapseed Curve-tool

Google heeft de Curve-tool uitgerold voor Snapseed. Deze optie laat je precieze aanpassingen doen aan de helderheid, contrastwaarden en kleurniveaus van afbeeldingen. Deze pas je aan in een grafiek, net als in een professioneel fotobewerk-programma. Naast je eigen modificaties kun je nu ook uit presets kiezen, waarmee je direct een bepaalde sfeer aan een foto kunt toekennen.

De Snapseed-update heeft daarnaast een paar andere tools verbeterd. Je kunt nu meerdere regels in één tekstvak invoegen met de tekstfunctie. Hiervoor moest je voorheen meerdere tekstvakken invoeren onder elkaar. Je kunt nu gewoon op de enter-toets drukken om een nieuwe regel in te voegen.

Ook is het detecteren van gezichten nu een stuk accurater. Als de app in een specifieke foto geen gezicht kan vinden kun je nu er voor kiezen nogmaals te zoeken, waarbij de app meer tijd uittrekt om de afbeelding te scannen. Daarnaast heeft Google de kwaliteit van zwartwitfoto’s verbeterd door ze minder korrelig te maken.

In onze lofzang voor Snapseed gaven we eerder al aan waarom de app één van onze favorieten is. Google heeft de app dan ook flink uitgebreid over de jaren heen waardoor het één van de beste fotobewerk-apps is op Android. Zo voegde Google vorig jaar nog opties toe om selfies te verbeteren. Later kwamen daar mogelijkheden bij de nadruk op gezichten in ‘gewone’ foto’s te leggen.

Snapseed downloaden

Snapseed is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.1 of hoger nodig. Google rolt de update geleidelijk uit naar alle gebruikers: het kan dus zijn dat de update nog even op zich laat wachten.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu