Zo gebruik je de nieuwe functies van Snapseed
Erwin Vogelaar

Snapseed

Gratis

Onze score

9

Fotobewerking-app Snapseed heeft een update gekregen met enkele nieuwe functies, zoals het automatisch draaien van de foto zodat de horizon recht staat.

Snapseed functies

Zoals je in onze lofzang voor Snapseed kunt lezen, zijn wij dol op deze fotobewerking-app. Snapseed biedt een toegankelijke manier om snel foto’s te bewerken, maar ook de complexiteit om alles aan te kunnen passen wat je maar zou willen. Door de laatste  update zijn enkele van deze functies wat makkelijker te gebruiken. Daarnaast wordt het door de update mogelijk  om de app te installeren op een externe sd-kaart.

De eerste nieuwe functie is volledig bedoeld voor het bewerken van selfies. Bij het toevoegen van een selfie aan Snapseed kun je onder filters in het menu naar ‘Focuseffect’ gaan. Daar zal de app vanaf nu direct je gezicht herkennen en zelf een effect voorstellen. Bij dit effect zal je hoofd scherp in beeld blijven staan en je omgeving worden vervaagd. Dit effect kun je makkelijk versterken of verzwakken door naar rechts of links te swipen.

Ook biedt de app voortaan hulp bij  het gebruiken van de effecten, door te laten zien met welke beweging je bijvoorbeeld de sterkte kunt aanpassen. Als de taal van je Android  in het Nederlands staat, krijg je nu wel wat onhandige zinnen in beeld. Bijvoorbeeld ‘To adjust filtersterke, swipe left and right’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De laatste nieuwe functie is de mogelijkheid om een foto automatisch te laten draaien zodat de horizon recht komt te staan. Dit doe je door na het toevoegen van een foto met een uitzicht op ‘Draaien’ te drukken. De app zal dan automatisch kijken of je foto recht staat en een voorstel doen voor een bewerking.

Snapseed downloaden

Snapseed is gratis via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie  van de app heb je wel minimaal Android 4.1 nodig.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.