Dit zijn de nieuwe handige functies van Snapseed

Erwin Vogelaar
1 september 2016, 20:19
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe handige functies van Snapseed

Je kunt door een update nu makkelijker in Snapseed gezichten, perspectieven en witbalans bewerken. Wat houdt dit in? Lees snel verder.

Lees verder na de advertentie.

Snapseed gezichten

Wij zijn best wel dol op fotobewerking-app Snapseed. Daarom hebben we er eerder nog een lofzang over geschreven. Als er nieuwe functies worden geïntroduceerd zijn we natuurlijk direct benieuwd. Met de nieuwste update worden er maar liefst drie nieuwe bewerkingsfuncties toegevoegd, voor mooiere gezichten, rechte lijnen en beter kleurbeheer.

snapseed gezichten

Met de nieuwe Gezicht-tool, die helemaal onderin geplaatst is, kun je gezichten in een foto extra benadrukken. Het idee is dat de huid gladder gemaakt wordt en dat ook de ogen wat helderder worden. Het resultaat is wat onnatuurlijk, zoals bij wel meer selfiefilters in foto-apps, maar wellicht helpt de tool je om de mensen in je foto’s wat meer op de voorgrond te plaatsen. Staat er geen gezicht in de foto? Dan word je zomaar uit de Gezicht-tool gegooid.

Met de nieuwe Perspectief-tool kun je lijnen in foto’s recht maken door het perspectief-effect uit de foto te verwijderen. Met de nieuwe Witbalans-tool kun je kleurbalansbeheer uitvoeren met een pipet. Zo kun je de temperatuur en de tint van de foto aanpassen door een exact punt op de foto aan te wijzen.

Er zijn ook nog wat kleinere veranderingen voor de app. Zo zijn er nieuwe animaties bij het openen van menu’s en kun je de kwaliteit van de foto instellen tijdens het exporteren. Hierbij kun je kiezen voor PNG zonder kwaliteitsverlies, of JPG in 100 procent, 95 procent of 80 procent kwaliteit voor een lagere bestandsgrootte.

Snapseed downloaden

De nieuwste versie van Snapseed kun je uiteraard weer gratis downloaden in de Play. Via onderstaande link ga je direct naar de app toe. Om Snapseed te kunnen gebruiken heb je wel minimaal Android 4.1 nodig.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu