Sneeuwhoogte app: check het weer en de sneeuwhoogte op je wintersportbestemming

Gijs Ettes
13 januari 2014, 16:03
1 min leestijd
Sneeuwhoogte app: check het weer en de sneeuwhoogte op je wintersportbestemming
Sneeuwhoogte app

Met de Sneeuwhoogte app kun je onder andere het weerbericht en de sneeuwhoogte op een wintersportbestemming naar keuze bekijken. Deze gratis en reclamevrije app is zodoende erg handig voor wie op korte termijn de sneeuw op gaat zoeken.

Nadat je de Sneeuwhoogte app hebt gestart, kun je direct bovenin bestemmingen als favoriet toevoegen door op het plusteken te drukken. Je kunt kiezen uit specifieke dorpen of juist hele skigebieden. Vervolgens zie je het weerbericht voor de desbetreffende locatie en hoeveel sneeuw er op de berg en in het dal ligt. Daarnaast kun je in een oogopslag checken welke pistes en liften geopend zijn en wat de kwaliteit van de sneeuw is.

Lees verder na de advertentie.

De informatie per skigebied is best uitgebreid. Zo kun je ook foto’s raadplegen en uploaden en dankzij webcambeelden krijg je een indruk van de situatie op de berg. Middels de menuknop linksboven in de Sneeuwhoogte app kun je daarnaast sneeuwkaarten en de top 50 skigebieden raadplegen.

Op dit moment zijn Madesimo en Andermatt de gebieden met het hoogste aantal centimeters sneeuw (350 cm). In de best bezochte skigebieden (Winterberg, Gerlos en Westendorf) is de sneeuwhoogte met zo’n 2 tot 55 centimeter beduidend lager.

Sneeuwhoogte app downloaden

De Sneeuwhoogte app is gratis beschikbaar in de Play Store. De app is 8,5MB groot en vereist Android 2.2 of hoger. Momenteel is Sneeuwhoogte tussen de 50.000 en 100.000 keer gedownload en de app heeft een prima gemiddelde beoordeling van 4,2 sterren.

Download: Sneeuwhoogte.nl (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu