SneeuwNL: onmisbare Android weer-app voor de wintermaanden

Wouter Nijsen
26 november 2010, 10:37
2 min leestijd
SneeuwNL: onmisbare Android weer-app voor de wintermaanden
Winter 1979 SneeuwNL_Android

Nederlanders en het weer lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar waar ze in de Zuid-Europese landen ongeïnteresseerd de schouders ophalen wanneer je iemand vraagt wat voor weer het morgen wordt, is het in Nederland vaak onderwerp van gesprek en zelf vaak de start van een gesprek. Natuurlijk hebben de meeste Android-bezitters sinds dag één al de Buienradar-app geïnstalleerd. Die werkt prima wanneer het er om gaat de regenbuien te volgen, bij te verwachten sneeuwval werkt de huidige versie echter niet optimaal.

Reden hiervoor is dat sneeuw een andere samenstelling heeft dan regen en daarom niet goed wordt opgepikt door de buienradar. Gelukkig is er de sneeuwradar die je precies kan vertellen waar het witte wintergoedje gaat vallen. Helaas ontbreekt deze sneeuwradar nu nog in de officiële Buienradar-app. Gelukkig is er SneeuwNL, een app van de Nederlandse ontwikkelaar Rudy van der Blom. SneeuwNL maakt gebruik van de officiële sneeuwradar om de te verwachten sneeuwbuien te laten zien. Het uiterlijk van de app lijkt sterk op dat van de Buienradar Android-app. Op een kaartje zie je de buien voorbij trekken. die buien zijn in twee kleuren weergegeven: bruin voor sneeuwval en geel voor natte sneeuw.

Lees verder na de advertentie.

SneeuwNL_Android

SneeuwNL kent geen instellingen en biedt verder geen extra informatie over het weer of het verkeer. Wellicht is het voor de ontwikkelaar een idee om de regenradar en een weersverwachting te integreren alsook een mogelijkheid om op je huidige locatie in te zoomen. SneeuwNL doet precies wat het moet doen en zou met een paar uitbreidingen kunnen uitgroeien tot een allround weer-app voor je Android-telefoon.

Downloaden kan gratis in de Android Market door te zoeken op SneeuwNL. Direct downloaden kan door onderstaande QR-code te scannen of door met je Android-telefoon deze link te selecteren.

Afbeelding: Flickr wyb

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu