Snel visitekaartjes delen met CardcloudMet Cardcloud kun je snel je visitekaartjes met andere smartphonegebruikers delen. De dienst is al geruime tijd beschikbaar op de iPhone, maar het Nederlandse bedrijf achter de app heeft nu ook een Android-versie uitgebracht. Hiermee kun je met een paar drukken je gegevens snel met anderen delen. Naast de standaard adresgegevens kun je ook extra info toevoegen zoals locatie en tijd waar je je visitekaartje hebt gedeeld en opmerkingen voor jezelf over de persoon die het kaartje ontvangt zodat je deze later vlugger kunt herinneren.

Cardcloud voor AndroidOm visitekaartjes te delen moet je eerst een account aanmaken bij Cardcloud, en vervolgens kun je je gevens invoeren of gebruik maken van bestaande gegevens in je adresboek. Het is ook mogelijk om meerdere soorten visitekaartjes aan te maken, handig als je meerdere banen hebt of vaak als freelancer aan de slag bent. Het grote voordeel van de app is dat diegene met wie je een visitekaartje deelt de app niet geinstalleerd hoeft te hebben om het kaartje te lezen.

Heeft de ander de app wel geinstalleerd dan kun je ook rechtstreeks het visitekaartje delen via de app en de gegevens direct opslaan in je digitale adresboek. Cardcloud houdt ook bij waar je je visitekaartje met iemand hebt gedeeld en wanneer precies. Ook kun je zelf opmerkingen toevoegen zodat je de desbetreffende persoon beter kunt onthouden. De Android-versie van Cardcloud is gratis te downloaden in de Android Market en heeft minimaal Android 2.1 nodig om te kunnen draaien.

Downloaden via Android Market: Cardcloud (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.