De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Snipper: nieuwe dienst voor videodelen met je Android-telefoon

Wouter Nijsen
23 juni 2011, 11:32
2 min leestijd
Snipper: nieuwe dienst voor videodelen met je Android-telefoon
Snipper_Android_icon

Sociale media en het delen van je muziek,foto’s of filmpjes worden steeds populairder. Twitter en Facebook zijn verreweg de populairste platformen om je leven met anderen te delen zowel in tekst als beeld en geluid. Snipper is een Nederlands initiatief dat volledig gericht is op het delen van filmpjes. Hierbij moet je niet denken aan complete speelfilms, maar aan korte filmpjes (zogenaamde Snippets) die direct van de ene naar de andere telefoon verstuurd worden.

Lees verder na de advertentie.

Snipper werkt met zogenaamde kanalen. Je kunt kiezen voor een prive-kanaal, die alleen te bekijken is op uitnodiging, voor bijvoorbeeld je familie of een openbaar kanaal. Als gebruiker kun je meerdere kanalen aanmaken zodat je bijvoorbeeld een eigen kanaal hebt voor filmpjes over je werk, je hobby of de feestjes die je bezoekt. Binnen Snipper kun je andere gebruikers volgen zodat je een eigen filmpjes-netwerk opbouwt. Dat kunnen vrienden en bekenden zijn maar bijvoorbeeld ook een openbaar kanaal van een bepaalde artiest of beroemdheid. De filmpjes van je Snipper-vrienden worden automatisch naar je toestel gestuurd en komen in een in-box te staan zodat je ze ook op een later tijdstip kunt bekijken. Je hebt voor het bekijken van het materiaal dus geen actieve internet-verbinding nodig. Heb je zelf een nieuw filmpje gemaakt dan krijgen je vrienden deze eveneens automatisch in hun in-box en kun je anderen via de Snipper-app op de hoogte brengen door te delen via Facebook en Twitter.

Snipper Android_2
Snipper Android_1

Snipper is een soort video-Twitter en kan een leuke manier zijn om bepaalde gebeurtenissen met anderen te delen. Je zou via Snipper bijvoorbeeld een wekelijks regio-journaal of webcast kunnen maken. Voor het volgen van publieke Snipper-kanalen heb je geen account nodig. Wil je echter zelf een kanaal aanmaken dan is aanmelding wel noodzakelijk. Met een account heb je tevens toegang tot de Snipper-website waar je meer filmpjes kunt bekijken dan de 25 meest recente die in de playlist op je telefoon aanwezig zijn en je film-materiaal kunt beheren. Snipper is gratis te downloaden in de Android Market maar ook beschikbaar voor iPhone en Blackberry zodat je je filmpjes ook met vrienden kunt delen die een telefoon van Apple of RIM gebruiken. Er wordt nog gewerkt aan een versie voor Symbian. Is er nog ruimte voor een nieuwe sociale Android-app? Of is het aanbod al groot genoeg en is Snipper toch niet vernieuwend genoeg. Heb je zelf een leuk Snipper-kanaal aangemaakt, laat het dan even weten in de comments. Meer informatie over deze nieuwe video-uitwisseldienst is te vinden op de Snipper-website.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu