De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

SNS Mobiel Bankieren: overboeken en andere geldzaken regelen in nieuwe Android-app

Redactie
14 mei 2012, 12:33
2 min leestijd
SNS Mobiel Bankieren: overboeken en andere geldzaken regelen in nieuwe Android-app
sms mobiel bankieren android
sns mobiel bankieren android scherm

De SNS Bank had al een saldochecker voor Android. Sinds vandaag is er een app die nog een stuk verder gaat. SNS Mobiel Bankieren is bedoeld om onderweg je bankzaken te regelen. Je kunt inloggen met de digicode, die je zelf aanmaakt in Mijn SNS. Vervolgens check je het saldo van je betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen. De bij- en afschrijvingen zijn meteen te raadplegen. Tot zover is er niet zoveel nieuws ten opzichte van de oude SNS Saldo-app, die vanaf nu wordt uitgefaseerd. Maar met SNS Mobiel Bankieren kun je meer: je kunt overboeken tussen je rekeningen als je een digicode hebt (een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord). En als je ook nog een SNS Digipas hebt, kun je overboeken naar rekeningnummers van anderen.

De Digipas is een fysiek apparaatje, dat je net als bij ABN Amro op zak moet hebben om te kunnen bankieren. De app heeft een koppeling met het adresboek, om de contactgegevens van vrienden op te halen. SNS Mobiel Bankieren verschijnt gelijktijdig op de iPhone en Android en dat is te zien: bij de interface is de invloed van iOS te merken, met vier knoppen onderin het scherm. Het heeft ermee te maken dat ontwikkelaar Service2Media gebruik maakt van ontwikkeltools waarmee je voor meerdere platformen tegelijk kunt ontwikkelen. Ondanks de stijlbreuk met Android is de app wel overzichtelijk gehouden en makkelijk in gebruik.

Lees verder na de advertentie.

De app is het resultaat van een wedstrijd, die SNS Bank een jaar geleden uitschreef. Klanten en andere geïnteresseerden konden daarbij hun ideeën aandragen, die overigens niet allemaal in de app zijn verwerk. Er zaten nogal wat speelse ideeën bij de inzendingen en in de app heeft de bank toch maar eerst de nadruk gelegd op functionele zaken. Later zullen er nog meer functies worden toegevoegd, zoals een mobiele pincode.

Downloaden: SNS Mobiel Bankieren (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu