Socioball is een sociale en creatieve puzzelgame

Wouter Nijsen
5 juli 2015, 11:01
2 min leestijd
Socioball is een sociale en creatieve puzzelgame

Socioball is een nieuwe puzzelgame voor Android waarin je op een creatieve en sociale manier ter werk moet gaan. Hierdoor voelt de game fris aan en is het spelen ervan erg leuk.  

Lees verder na de advertentie.

Puzzelen in Socioball

Het puzzelspel Socioball verscheen begin dit jaar voor iOS, en werd deze week ook voor Android uitgebracht. Nu zijn puzzelgames niet zo bijzonder, maar Socioball voelt toch fris aan. Dat komt vooral door de toffe  aanpak van de game.

De opzet  van Socioball is heel simpel. Je moet een balletje van punt A naar B zien te krijgen, door de juiste `tegels` op de goede plek te leggen. Dat doe je in een simpele, maar charmante spelwereld. Er wordt gebruiktgemaakt van zachte kleuren, die het spelletje een ietwat kinderlijke uitstraling geven. Toch is Socioball voor iedereen leuk om te spelen, want het wordt al gauw pittig.

Standaard zijn er 60 puzzels aanwezig, maar dat is niet het enige wat de game te bieden heeft. Er is namelijk een level-editor aanwezig, waarmee je zelf levels kunt bouwen. Het toffe hierbij is dat je ze direct via Twitter met anderen kunt delen. Wanneer je een tweet de wereld instuurt, kan iedereen die Socioball heeft geïnstalleerd gelijk jouw puzzel spelen. Ook is het mogelijk om vrienden te taggen.

Verder is de besturing van Socioball vrij simpel. Je sleept tegels om ze te verplaatsen en laat weer los als ze op de goede plek liggen. Mocht er iets verkeerd gaan, dus kun je altijd het knopje rechtsonder indrukken om opnieuw te beginnen. Je kunt dus rustig nadenken hoe je de puzzel gaat oplossen, wat de game prettig maakt om te spelen.

Socioball voor Android downloaden

Socioball is volledig gratis te spelen en bevat geen vervelende in-app aankopen. Gratis is dus echt gratis. Via de link hieronder kun je de game downloaden. Voor de installatie heb je Android 3.0 of hoger en 20MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Socioball  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu