Fijne app Solid Explorer 2.0 krijgt Material Design

Redactie
26 december 2014, 18:41
1 min leestijd
Fijne app Solid Explorer 2.0 krijgt Material Design

Solid Explorer 2.0 is de nieuwe versie van het gerenommeerde Solid Explorer, een populaire bestandsbeheerder waarmee je de controle over de bestanden op jouw toestel houdt.

Lees verder na de advertentie.

Solid Explorer is bekend geworden door zijn design met twee panelen, waarbij je heel gemakkelijk bestanden tussen mappen kunt verplaatsen. Dit design vormt nog steeds de basis voor Solid Explorer 2.0, waarbij de app nu is voorzien van het Material Design van Android Lollipop.

Solid Explorer 2.0: dit is er nieuw

Solid Explorer 2.0 is voorzien van alle Lollipop-animaties en -effecten, waaronder de ronde actieknop aan de rechter onderzijde. Hiermee kun je onder andere nieuwe bestanden en folders aanmaken. Ook is het mogelijk om zelf de kleur te bepalen van de app.

Daarnaast is Solid Explorer 2.0 voorzien van een menu dat vanaf de linkerkant naar binnen kan worden geschoven. Hier heb je toegang tot verschillende opslagmedia, zoals een micro-sd-kaart. Het design met twee panelen wordt in Solid Explorer 2.0 logischerwijs ook ondersteund, waarbij deze interface automatisch is geactiveerd bij gebruik op tablets.

Download Solid Explorer 2.0

Solid Explorer 2.0 is gratis in Google Play te downloaden. Omdat de app nog in een testfase verkeert, moet je eerst lid worden van deze Google+ community. Vervolgens kun je je hier aanmelden als tester, waarna de app via onderstaande link is te downloaden.

Download Solid Explorer 2 in Google Play (gratis, alleen voor testers)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu