De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Solid Explorer 2.2 introduceert encryptie en ondersteuning voor vingerafdrukscanner

Thomas Haenen
19 september 2016, 13:37
2 min leestijd
Solid Explorer 2.2 introduceert encryptie en ondersteuning voor vingerafdrukscanner

De populaire bestandsbeheerder Solid Explorer heeft dit weekend een flinke update gekregen. De nieuwe versie maakt het makkelijker je bestanden te beveiligen, met ondersteuning voor encryptie en vingerafdrukscanners.

Lees verder na de advertentie.

Solid Explorer 2.2 voor Android

Solid Explorer 2.2 is nu in de Play Store te vinden. De bestandsbeheerder biedt je net als voorheen uitgebreidere controle over de bestanden op je Android-toestel, maar is nu uitgebreid met allerlei functies die de app aangenamer én handiger moeten maken. Hoewel Android over een ingebouwde bestandsbeheerder beschikt, is Solid Explorer al jaren een uitgebreider, beter alternatief.

Na de update beschikt de app over de mogelijkheid om je bestanden versleuteld op te slaan. Je kunt ervoor kiezen om individuele bestanden of zelfs complete foto’s te versleutelen met het AES256-algoritme. Deze worden vervolgens in een aparte map geplaatst, die alleen geopend kan worden met een door jou gekozen wachtwoord.

Mocht je gewone wachtwoorden niet vertrouwen, dan kun je je bestanden ook verstoppen achter je vingerafdruk. Ook de online opslagdiensten die zijn geintegreerd in Solid Explorer, zoals Dropbox en Google Drive, kunnen worden beveiligd met je vingerafdruk. Daarvoor wordt dezelfde vingerafdruk gebruikt die je nodig hebt om je telefoon te ontgrendelen, die door Android zelf versleuteld wordt vastgelegd.

Met Solid Explorer 2.2 worden er nog tal van andere kleine functies uitgerold. Zo beschikt de app nu over een automatisch dag- en nachtmodus en ondersteuning voor de splitscreenmodus van Android 7.0 Nougat. Ook is de weergave van foto’s, video’s en muziek in de app verbeterd. Er is zelfs ondersteuning voor de Chromecast toegevoegd, zodat je je bestanden direct naar een groter scherm kunt casten.

Solid Explorer 2.2 downloaden

Solid Explorer 2.2 kan gedownload worden via onderstaande link naar de Play Store. Je kunt de volledige app veertien dagen gratis uitproberen, daarna moet je eenmalig 2 euro betalen om alle functies te kunnen blijven gebruiken. De app werkt op elk toestel met Android 4.1+ en vereist 7MB aan opslagruimte.

Download Solid Explorer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu