De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Sonic Dash sprint naar Google Play

Gijs Ettes
27 november 2013, 11:00
1 min leestijd
Download: Sonic Dash sprint naar Google Play
Sonic Dash

De snelste egel ter wereld heeft een nieuw avontuur op Android dankzij Sonic Dash. Deze ‘endless runner’ heeft nog het meeste weg van Temple Run, maar speelt zich af in de kleurrijke spelwereld van Sonic. Je kunt spelen als de blauwe egel of zijn vriendjes Tails, Knuckles, Blaze, Amy en Shadow.

De besturing in Sonic Dash verloopt door links en rechts over het scherm te vegen. Je kunt dus niet het scherm kantelen om te bewegen. Door naar beneden te vegen, laat je de egel rollen om zo obstakels te ontwijken of vijanden aan te vallen. Door naar boven te vegen springt Sonic, waarna hij met een tik op het scherm van platform (of vijanden) naar platform vliegt.

Lees verder na de advertentie.

Onderweg is het de bedoeling zoveel mogelijk ringen te verzamelen, waarmee je na elk level power-ups, nieuwe personages en upgrades vrijspeelt. Sonic Dash is een freemiumgame, wat betekent dat het spel gratis is te downloaden. Om sneller progressie te boeken, kun je echter ook geld spenderen. Daarnaast is het mogelijk om aan meer ringen te komen door de game te koppelen aan sociale media of door reclames te bekijken.

Persoonlijk vonden we Sonic Dash wat aan de trage kant vergeleken met eerdere delen in de serie. Niettemin is het een vermakelijke game die technisch goed in elkaar zit.

Download: Sonic Dash (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu