Sonos Controller update laat muziek van Android-toestel afspelen

SonosSonos, het draadloze muzieksysteem dat steeds populairder wordt, heeft dinsdag een update voor zijn Android-app uitgebracht. Door de update wordt het voortaan mogelijk om muziek vanaf je Android-smarphone of Android-tablet naar het Sonos muzieksysteem te streamen. Dit was een langverwachte functie van zowel de app als Sonos die hierbij een stapje dichterbij een breed en divers draadloos muzieksysteem komen.

De Sonos Controller update is beschikbaar voor Android-toestellen met Android 2.1 en hoger en de app-update is enkel geschikt voor Android. De Sonos-software moet daarbij ook nog eens aparte geüpdatet worden.

Sonos Controller update installatie

Nadat de nieuwe app met versienummer v4.1.1 is geïnstalleerd, start je de Sonos Controller app op. Kijk eerst wel of je met het goede netwerk verbonden bent, het netwerk waar ook de Sonos mee is verbonden. Ga hierna naar het muziekmenu en klik op ‘dit mobiele apparaat’. Je moet hiervoor wel muziek op je Android-toestel hebben staan.

Je krijgt dan een overzicht te zien met alle nummers die op je Android-smartphone en -tablet staan. Ook gedownloade nummers van Spotify worden weergegeven: een handigheid voor degenen die van de muziekstreamingdienst gebruikmaken.

Download: Sonos Controller voor Android (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.