Download: bètaversie Sonos met betere Spotify-ondersteuning
Gijs Ettes

Sonos Controller

Gratis

Onze score

7,5

Sonos heeft een bètaversie van zijn nieuwe Sonos Controller-app uitgebracht die meer mogelijkheden biedt voor gebruikers met een Spotify-abonnement. Onder meer Spotify Radio is nu via de app te benaderen.

Sonos Controller en Spotify

Momenteel is de Sonos Controller nog wat beperkt als het aankomt op het streamen van muziek via Spotify. Je kunt je playlists gebruiken en zoeken op albums en artiesten, maar veel meer dan dat is niet mogelijk. De laatste bètaversie van de Controller geeft je nu de optie om een Spotify radiostation vanaf elke artiest of track te starten.

sonos controller

Verder kun je in de bètaversie gemakkelijk afspeellijsten opzetten op basis van je stemming of het genre dat je wenst, en worden de aanbevelingen van Spotify ondersteund die zijn gebaseerd op het moment van de dag. Met deze functie krijg je bijvoorbeeld opzwepende muziek om de dag mee te starten en meer ontspannende nummers om na je werk tot rust te komen.

Sonos geeft ook aan dat het nauw samenwerkt met Spotify om de platforms beter met elkaar samen te laten werken. Tijdens de jaarwisseling gaven diverse gebruikers aan last te hebben van problemen met het afspelen van muziek, waarschijnlijk veroorzaakt door een sterke toename in het aantal luisteraars. Sonos en Spotify zouden nu een stuk stabieler moeten samenwerken.

Via deze link kun je je als Sonos-gebruiker aanmelden voor de bèta, waarna je het losse apk-bestand kunt downloaden en installeren. De nieuwe functies van de bètaversie worden de komende weken ook beschikbaar in de app die in Google Play is te vinden.

Download Sonos Controller in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.