Bestuur nu je Sonos-speakers direct vanuit de Spotify-app

Erwin Vogelaar
1 november 2016, 19:25
2 min leestijd
Bestuur nu je Sonos-speakers direct vanuit de Spotify-app

De Sonos Spotify partnerschap heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Het is nu namelijk mogelijk om de speakers te bedienen via de Spotify-app. Niet langer heb je hier de Sonos-app voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

Sonos Spotify

Hoewel het al langer mogelijk was om je Spotify-muziek naar je Sonos-speaker te sturen, had je hier nog de app Sonos Controller voor nodig. Dit is nu niet meer het geval. Je kunt de speakers namelijk gewoon vanuit de Spotify-app besturen. Deze partnerschap werd al afgelopen augustus aangekondigd, maar het resultaat heeft even op zich laten wachten. Om deze mogelijkheid te activeren moet je wel gebruik maken van het Sonos-bètaprogramma. Sonos stelt dat de functie nog niet klaar is voor het grote publiek, maar als je echt niet kan wachten houdt niets je tegen om nu al aan de slag te gaan.

sonos spotify

Je inschrijven voor het Sonos-betaprogramma is niet moeilijk. Dit kun je doen via de Sonos Controller-app op je Android-toestel. Als je in de app naar ‘Instellingen’ gaat en vervolgens kiest voor ‘Geavanceerde instellingen’, dan kun je daar op ‘Betaprogramma’ drukken. Vervolgens hoef je enkel nog voor ‘Meedoen aan het betaprogramma’ te kiezen. Let wel op dat deze bèta instabiel kan zijn. De bèta is nu beschikbaar voor Android, Windows en macOS. iOS-gebruikers zullen nog even moeten wachten tot de Sonos Spotify samenwerking voor het grote publiek uitrolt.

Sonos maakt populaire draadloze speakers waarmee je door het hele huis dezelfde muziek kunt luisteren. Dit komt doordat de speakers met elkaar verbonden zijn. Voor Android-gebruikers zal Google Home mogelijk een interessant alternatief bieden voor Sonos, maar voorlopig is nog niet bekend wanneer deze slimme speaker met de Google Assistant in de Benelux verkrijgbaar gaat zijn.

Sonos Controller downloaden

Je kunt Sonos Controller gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app werkt al op toestellen met Android 2.2 of hoger.

Download Sonos Controller in Google Play (gratis)

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu