De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony 3D Creator-update laat je 3D-selfies maken op Xperia XZ1 en XZ Premium

Thomas Haenen
20 april 2018, 10:55
2 min leestijd
Sony 3D Creator-update laat je 3D-selfies maken op Xperia XZ1 en XZ Premium

Sony’s 3D Creator-app laat je virtuele versies maken van objecten en mensen. Het bedrijf rolt nu een update uit waarmee je ook de selfiecamera kan inzetten voor scans, waarmee je je eigen 3D-selfies maakt.

Lees verder na de advertentie.

Sony 3D Creator-update beschikbaar

Sony heeft de 3D Creator 2.0-update vrijgegeven voor de Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact en Xperia XZ Premium. Nieuw in de app is onder andere de mogelijkheid om een 3D-scan te maken met de selfiecamera. Voorheen kon enkel de camera achterop gebruikt worden, wat het lastig maakte om je eigen hoofd in te scannen. Wel lijkt een selfiescan net iets minder gedetailleerd te zijn.

Gebruik je wel de camera achterop, dan heb je na het installeren van de update juist meer detail in je foto’s. 3D Creator maakt nu namelijk 4K-scans van alles wat je vastlegt. Nadat je een scan maakt, worden de beelden online verwerkt door Sony’s servers om extra details toe te voegen.

De 3D Creator-app werd vorig jaar geïntroduceerd op de Xperia XZ1, maar rolde later ook uit naar de Xperia XZ Premium. Sony kondigde bovenstaande nieuwe features in februari aan voor de onlangs verschenen Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Nu kunnen ook bestaande toestellen met de verbeterde versie software aan de slag.

Open je de app, dan wordt je gevraagd om de camera alle kanten van een object of persoon te laten fotograferen. Na ongeveer een minuut flink ronddraaien heeft het toestel vervolgens genoeg informatie om een 3D-versie te genereren. Dat model kun je vervolgens in de app bekijken, of exporteren naar een 3D-printer of verschillende berichten-apps. Na het installeren van de update kun je op de Xperia XZ1, XZ1 Compact en Premium ook exporteren naar Facebook. Het is een stuk gedetailleerder dan bijvoorbeeld de AR-Emojis op de Samsung Galaxy S9.

Download de Sony 3D Creator-update voor Android

De update voor de 3D Creator-app (en de app zelf) kun je gewoon downloaden in de Google Play Store, via onderstaande link. De app is gratis, maar werkt alleen op toestellen uit de Sony Xperia XZ-reeks.

Download Sony 3D Creator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu