Sony onthult PlayStation-app voor Android

Gijs Ettes
19 september 2013, 12:24
1 min leestijd
Sony onthult PlayStation-app voor Android
playstation

Sony heeft een speciale Android-app voor de PlayStation onthuld tijdens zijn keynote op de Japanse beurs Tokyo Game Show. Deze app moet gaan samenwerken met de aankomende PlayStation 4, die vanaf november in de winkels moet liggen.

Lees verder na de advertentie.

Gamers kunnen de PlayStation-app bij bepaalde spellen als extra controller of tweede scherm gebruiken zodra zij op de knop ‘Connect to PS4’ drukken. Hiermee doet de app enorm denken aan de belangrijkste functie van Nintendo-spelcomputer Wii U. Deze wordt standaard geleverd met een speciale tablet die bij veel games als controller en tweede scherm dient.

De app bevat daarnaast allerlei informatie over het PlayStation Network. Hierbij moet je denken aan een lijst met al je behaalde trofeeën, maar ook gegevens van je vrienden. In de app is het bijvoorbeeld zichtbaar wat ze spelen, kun je uitgenodigd worden voor een potje en is het zelfs mogelijk om met die online vrienden te chatten.

De PlayStation-app zal naar alle waarschijnlijk op 4 november uitkomen. Dan ligt de PlayStation 4 namelijk in de winkels. Concurrent Microsoft heeft al een vergelijkbare app, genaamd Xbox SmartGlass. Met deze app is het bij sommige spellen ook al mogelijk om via de app extra informatie te krijgen.

Bron: Ars Technica

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu