De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

SOS Alarm: meld noodsituaties bij 112 met Android-app

Redactie
7 mei 2015, 14:11
2 min leestijd
SOS Alarm: meld noodsituaties bij 112 met Android-app

De SOS Alarm-app alarmeert op basis van jouw gps-locatie aangesloten hulpverleners die hulp kunnen verlenen tot de officiële hulpdiensten arriveren. Dit duurt normaliter zo’n tien minuten.

Lees verder na de advertentie.

De app is gratis te downloaden in Google Play en wil ervoor zorgen dat er sneller hulpverleners bij een calamiteit aanwezig zijn. Degenen die zich als hulpverlener aanmelden, kunnen hun specialisme kiezen. Als een calamiteit via de app wordt gemeld, is het mogelijk om specifiek aan te geven welke hulpverlener je zoekt. Hulpverleners met het betreffende specialisme die zich in een straal van duizend meter bevinden, krijgen bij een melding via de app een oproep die ze kunnen accepteren of weigeren.

Dit kun je met de SOS Alarm app

Indien de hulpverlener een hulpoproep accepteert, ontvangt degene extra informatie over de calamiteit, zoals de straatnaam, route en het  soort incident. Degenen die zich aanmelden als hulpverlener, krijgen kosteloos een speciaal hesje of armband opgestuurd waarmee ze laten zien dat ze een hulpverlener zijn. Hiermee kunnen de vrijwilligers, zoals BHV’ers of artsen in hun vrije tijd, zich van de rest van het publiek bij een calamiteit onderscheiden.

Degene die de calamiteit meldt, wordt direct doorverbonden met de meldkamer van 112. Ook kan de gebruiker foto’s van de noodsituatie via de app doorsturen om zo meer informatie aan de hulpdiensten te verstrekken. Aan het einde van dit jaar hoopt de  Landelijke SOS Alarm Hulpdienst, de ontwikkelaar van de app, 100.000 aangesloten vrijwillige hulpverleners te hebben.

De SOS Alarm-app is overigens  geen initiatief van de overheid.  De officiële hulpdiensten kunnen alleen worden gealarmeerd door te bellen met het alarmnummer 112, zo heeft het  ministerie van Veiligheid en Justitie bekendgemaakt.

SOS Alarm app

https://www.youtube.com/watch?v=9OlKVjJimiM

Download de app

De SOS Alarm app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download SOS Alarm in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu