SOS-app van het Rode Kruis: levens redden met je Android-toestel

Redactie
5 juni 2011, 12:49
1 min leestijd
SOS-app van het Rode Kruis: levens redden met je Android-toestel
sos app

Het kan iedereen gebeuren: je raakt betrokken bij een ongeval, iemand valt flauw of iemand dreigt ergens in te stikken. De eerste minuten zijn vaak cruciaal. Helaas weten maar weinig mensen wat te doen in een dergelijke situatie. De S.O.S.-app kan je ondersteunen en misschien wel iemands leven redden. Van 1 tot 8 juni is het CPR Awareness Week, waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor CardioPulmonale Resuscitatie, het weer op gang brengen van de ademhaling of bloedsomloop.

De S.O.S. app is een initiatief van het Amerikaanse Rode Kruis. Omdat zoals al eerder gezegd de eerste minuten cruciaal zijn is het noodzakelijk dat mensen weten hoe te handelen. Dankzij enkele simpele vragen te beantwoorden kan de applicatie je de juiste informatie geven. Na het beantwoorden van deze vragen krijg je de keuze om het alarmnummer te bellen of zelf middels een instructievideo de persoon te hulp te schieten. Het is natuurlijk sterk aan te raden om in een levensbedreigende situatie een ambulance te bellen, alleen moet je dan in Nederland 112 bellen en niet het Amerikaanse nummer 911 dat is aangegeven in de app.

Lees verder na de advertentie.

De S.O.S. app beschikt ook nog over een naslagwerk waarin je op kunt zoeken wat bijvoorbeeld de symptomen zijn van een te lage suikerspiegel. Nuttige informatie die iedereen eigenlijk een keer door zou moeten nemen.

sos app

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's