Soundcloud voegt Chromecast-ondersteuning toe aan Android-app

Redactie
13 augustus 2015, 9:30
1 min leestijd
Soundcloud voegt Chromecast-ondersteuning toe aan Android-app

Het populaire muziekplatform Soundcloud heeft ondersteuning voor de Chromecast toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers muziek streamen naar de tv en hun bijbehorende muziekinstallatie.

Lees verder na de advertentie.

De update wordt gefaseerd uitgerold en is niet direct voor iedereen beschikbaar. Soundcloud rolt de nieuwe functie waarschijnlijk de komende dagen naar alle gebruikers uit. Via de app krijg je gratis toegang tot een compleet andere muziekcollectie dan bijvoorbeeld Spotify. Soundcloud biedt onder andere veel remixes van dj’s aan, samen met langere mixtapes die je voor een geruime tijd achter elkaar kunt luisteren.

Soundcloud Chromecast

Soundcloud laat gebruikers elkaar volgen, naast de mogelijkheid om artiesten te volgen. Er is een handige navigatie met verschillende muziekstijlen aanwezig, waarmee je sneller de muziek vindt die jij leuk vindt. Als je een tof nummer hebt gevonden, kun je ‘m in een eigen afspeellijst zetten.

soundcloud2

Middels de lockscreen-widget kun je de muziek van Soundcloud beheren. Er is vooralsnog geen optie om muziek offline op te slaan; je zult tijdens het luisteren altijd verbonden moeten zijn met het internet. Soundcloud raadt een wifi-verbinding aan, omdat anders je databundel te snel leeg kan raken.

Download Soundcloud

Soundcloud is gratis te downloaden voor Android-gebruikers.

Download Soundcloud in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu