Sowdan: Nederlandse app laat je realtime geld overmaken tussen banken

Lars Paymans
23 februari 2017, 19:01
1 min leestijd
Sowdan: Nederlandse app laat je realtime geld overmaken tussen banken

Als iemand geld naar je overmaakt, maar bij een andere bank zit, kan het even duren tot het geld op je rekening gaat. Twee Nederlandse studenten willen dit versnellen met Sowdan.

Lees verder na de advertentie.

Sowdan: geld overmaken tussen banken, maar dan sneller

Geld overmaken naar een rekening bij een andere bank duurt langer dan hetzelfde bedrag overboeken naar een rekeningnummer dat bij dezelfde bank is aangesloten.

De app wil dit oplossen door eerst het geld naar een Sowdan-rekening van de eigen bank over te maken, waarna de app het geld overmaakt met een rekening van de bank waar de ontvanger bij aangesloten is. Vooralsnog werkt de app met drie Nederlandse banken: SNS, ING en Rabobank. ABN AMRO ontbreekt als grote speler. Om de app te gebruiken heb je een account nodig, die je direct kunt aanmaken als je Sowdan voor het eerst opstart.

Sowdan

Gratis te gebruiken tot 750 euro

Voor alle betalingen onder de 750 euro betaal je niets extra als je Sowdan gebruikt. Pas daarna wordt er een percentage van 0,5 procent bij opgeteld. Dit maakt de app niet alleen een uitkomst voor groepen vrienden die geld overmaken, maar ook voor online betalingen via Marktplaats.

Met deze techniek belooft Sowdan dat geld binnen een minuut overgemaakt is. Het idee is afkomstig van Maurits Grosfeld en Mark Kalse, twee Nederlandse studenten. Hiervoor kregen ze eerder al een investering van 2,1 miljoen om de app in elkaar te zetten. De app is nu beschikbaar en draait op alle apparaten met Android 2.3.3 en hoger.

Download Sowdan in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu