Space War: space shooter voor Android in retrostijl

Wouter Nijsen
1 augustus 2009, 22:58
1 min leestijd
Space War: space shooter voor Android in retrostijl
untitled

Videogames, een begrip in de vroege jaren tachtig. Bijna elke zichzelf repecterende snackbar had wel zo’n arcadekaststaan waar je voor een paar kwartjes diverse wezens of objecten uit het heelal kon schieten. Vooral games als Phoenix en Galaxian waren verreweg favoriet bij de videogamers. Deze good old arcade-tijden herleven op je Android-telefoon. Er zijn ondertussen diverse titels verkrijgbaar, zowel betaald als gratis. In deze laatste categorie valt Space War.

Een onvervalste, ouderwetse space shooter zonder een echt doel, maar wel een bijzonder leuk tijdverdrijf. De  bediening van Space War is even simpel als doeltreffend. Het schieten verloopt geheel automatisch en het enige wat je als speler hoeft te doen is het besturen van je ruimteschip. Dit kan via de trackball of vegen op het scherm. Tijdens je continu schietende reis door de ruimte kun je diverse upgrades of powerups verzamelen waardoor je extra wapens of levens kunt vergaren. Wat opvalt aan Space War is de vloeiende gameplay, zonder vertraging of haperingen.

Lees verder na de advertentie.

Grafisch ziet Space War er prima uit en er is keuze uit twee verschillende soundtracks of de optie om alle muziek uit te schakelen. De enig andere optie die in het spel aanwezig is, is de keuze tussen de moeilijkheidsgraad  Standard en Easy. Deze basic benadering sluit geheel aan bij de eenvoudige arcadegames van weleer. De ontwikkelaar zit niet bepaald stil, getuige het feit dat er met grote regelmaat updates voor Space War in de Market te vinden zijn.

Space War is gratis in de Android Market te downloaden, of via de QR-code.

zqj_cs
Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's