De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Spam-mail in Gmail blokkeren en voorkomen: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
5 september 2019, 15:03
2 min leestijd
Spam-mail in Gmail blokkeren en voorkomen: zo doe je dat

Zeg je e-mail, dan zeg je spam. De opdringerige berichten zijn moeilijk helemaal te voorkomen, maar met onderstaande tips kun je wel het gros ontlopen. Zo stop en voorkom je spam-mailtjes in Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Spam mail stoppen in Gmail: zo doe je dat

Spam bestaat al sinds de begindagen van het internet en iedereen heeft er ervaring mee.  Zo verwijder je spam uit Gmail:

  1. Open Gmail en ga naar het overzicht met e-mails;
  2. Houd het spam-bericht even ingedrukt totdat je een korte trilling voelt;
  3. Tik op de drie bolletjes rechtsboven en selecteer ‘Spam melden’;
  4. Bevestig je keuze.
spam mail stoppen gmail

Voortaan worden berichten van deze afzender niet langer afgeleverd, maar tegengehouden. Wel is het natuurlijk zo dat diegene een ander e-mailadres kan gebruiken om je alsnog te bereiken. Via bovenstaande manier kun je ook gemakkelijk meerdere berichten in één keer selecteren en zo je inbox opruimen.

Tips voor het voorkomen van spam

Voorkomen is beter dan genezen, en dat advies gaat op ook op voor spam. Knoop onderstaande tips in je oren om spamberichten zoveel mogelijk te ontlopen.

1. Wees voorzichtig met je mailadres

Ga ten eerste voorzichtig om met je e-mailadres. Het is immers niet voor niets een adres, en je woonlocatie sta je waarschijnlijk ook niet aan Jan en alleman af. Plaats je e-mailadres daarom niet zomaar op social media. Wanneer dit toch nodig is, dan kun je het adres bijvoorbeeld op deze manier omschrijven: michel [@] bigspark [.]nl.

2. Pas op met nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven zijn een handige manier om op de hoogte te blijven van allerlei diensten en producten, maar jammer genoeg heeft niet iedere website zijn beveiliging op orde. Bij een hack komt het zo regelmatig voor dat honderden e-mailadressen op straat komen te liggen.

spam mail stoppen gmail temp mail

3. Gebruik een tijdelijk e-mailadres

Moet je je e-mailadres alsnog invullen bij een dubieuze website? Gebruik dan een tijdelijk adres, bijvoorbeeld van Temp Mail. Deze app en website verstrekt gratis tijdelijke e-mailadressen die zichzelf vernietigen. Bovendien zijn de inboxen geheel anoniem.

→ Download Temp Mail in de Play Store (gratis)

Android-smartphone beveiligen

Lees ook onze uitgebreide Android-beveiligingsgids voor het beschermen van jouw smartphone. Dit artikel staat vol handige apps, tips en trucs om je telefoon te beschermen. Wees bijvoorbeeld alert op het herkennen van phishing-emails, die proberen je identiteit te ontfutselen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu