De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Spark voor Android review: het beste alternatief voor Google Inbox

Wouter Nijsen
2 april 2019, 17:02
2 min leestijd
Spark voor Android review: het beste alternatief voor Google Inbox

Nu het geliefde Inbox by Gmail officieel is gestopt, moeten veel mensen op zoek naar een nieuwe mail-app. Spark is er met de kippen bij en brengt direct een Android-versie uit, en laat zien meteen het beste Inbox-alternatief te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Spark Android-versie beschikbaar

Spark is gemaakt door Readdle, een ontwikkelaar die zich vooral richt op iOS-apps, maar nu ook voor het eerst met een Android-versie van een app komt. Spark, een populaire mail-applicatie voor iOS en macOS, staat nu in de Play Store, precies op de dag dat Inbox by Gmail er mee stopt. De ontwikkelaars hebben dit natuurlijk bewust gedaan, om Inbox-gebruikers meteen een goed alternatief te kunnen bieden.

Google hoopt zelf dat de meeste mensen overstappen naar Gmail, en heeft daarom de afgelopen maanden al de nodige functies van Inbox in Gmail overgenomen. Toch ontbreken nog wel wat features en is lang niet iedereen tevreden met Gmail. Zij kunnen wat ons betreft beter terecht bij Spark, en dit is waarom.

Slimme inbox en notificaties

Spark heeft een overzichtelijke interface en een inbox die het net even anders aanpakt. De zogeheten ‘Smart Inbox’ verzamelt verschillende type mails, zoals nieuwsbrieven, persoonlijke berichten en notificaties van diensten en geeft ze een eigen kopje.

Hierdoor zie je meteen wat relevant is en wat niet, waarbij je er ook voor kunt kiezen om alle ontvangen nieuwsbrieven bijvoorbeeld in één keer te verwijderen. Enorm handig, omdat je dan meteen alle mails kwijt bent die niet urgent zijn.

De app zorgt er bovendien voor dat je niet te vaak wordt gestoord door je inbox, door alleen notificaties te sturen bij mailtjes die je van bekenden of belangrijke afzenders krijgt. Verder zijn de handige veegbewegingen van Inbox aanwezig.

Lijkt zo’n ‘slimme inbox’ je overigens niets, dan kun je ook gewoon schakelen naar een traditionele mailbox waar alle berichten gewoon op chronologische volgorde onder elkaar staan.

Handige opties

Spark biedt verder allerlei toffe opties, zoals de mogelijkheid om mailtjes te snoozen (zodat ze later weer als ‘nieuw’ in je inbox verschijnen) en op een later moment te versturen. Vooral dat uitgesteld versturen is handig en doe je met het speciale knopje rechtsonder, als je een mailtje aan het opstellen bent. Je kunt er dan voor kiezen het bericht later vandaag, vanavond of pas morgen te versturen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een datum en tijdsstip invoeren.

Maar het is vooral het uiterlijk en de interface van Spark die het zo’n fijne mail-app maken. Alles oogt heel overzichtelijk en rustig, wat je natuurlijk wil bij een opgeruimde mailbox die tegelijk behulpzaam is.

Spark voor Android downloaden

Spark is via onderstaande link te downloaden en gratis in gebruik. De app werkt op elk Android-apparaat met Android 6.0 (Marshmallow) of hoger en vraagt om 64MB aan vrije opslagruimte. De ontwikkelaars beloven Spark de komende maanden verder uit te breiden met nieuwe functies. In ons overzicht met Inbox-alternatieven lees je meer over goede mail-apps.

Download Spark in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu