Speel Android-games met de PS3-controller

Speel Android-games met de PS3-controllerVoor die hardcore games die moeite hebben met Android-spellen te bedienen via een touchscreen biedt Sixaxis Controller een handige oplossing. Met de app kun je een PS3-controller met je Android-apparaat verbinden door bluetooth. Hierdoor kun je ouderwets gamen met een fysieke controller. De app werkt alleen met apparaten die zijn geroot en over het juiste Bluetooth-protocol beschikken.Niet alle moderne telefoons ondersteunen het juiste Bluetooth-protocol. Zo zullen de meeste telefoons van HTC en sommige van Samsung niet werken. Om te testen of jouw Android-apparaat werkt met de applicatie kun je gratis Sixaxis Compatibility Checker downloaden. Werkt jouw apparaat niet, dan kun je altijd een alternatieve rom installeren zoals CyanogenMod die wel over de juiste functionaliteit beschikt.

Werkt de applicatie, dan moet je eerst handmatig jouw Android-apparaat met een PS3-controller verbinden een USB-kabel en vervolgens deze met elkaar pairen via de desktopapplicatie SixaxisPairTool die je hier kunt downloaden. Als dit gedaan is, kies je op het Android-toestel als inputmethode Sixaxis Controller in plaats van het geselecteerde toetsenbord en kun je aan de slag. Alle zeventien knoppen op de controller zijn zelf in te delen. Tot vier Sixaxis en DualShock 3 controllers kunnen tegelijkertijd worden ondersteund.

Sixaxis Controller is voor 1,19 euro te downloaden in de Android Market en heeft minimaal Android 2.2 of hoger nodig. Het bijbehorende Sixaxis Compatibility Checker is ook beschikbaar in de Android Market als gratis download.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Downloaden via Android Market: Sixaxis Controller (€1,19)

Downloaden via Android Market: Sixaxis Compatibility Checker (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.