Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Speel Android-games met de PS3-controller

Redactie
6 augustus 2011, 18:08
1 min leestijd
Speel Android-games met de PS3-controller
Speel Android-games met de PS3-controller

Voor die hardcore games die moeite hebben met Android-spellen te bedienen via een touchscreen biedt Sixaxis Controller een handige oplossing. Met de app kun je een PS3-controller met je Android-apparaat verbinden door bluetooth. Hierdoor kun je ouderwets gamen met een fysieke controller. De app werkt alleen met apparaten die zijn geroot en over het juiste Bluetooth-protocol beschikken.

Niet alle moderne telefoons ondersteunen het juiste Bluetooth-protocol. Zo zullen de meeste telefoons van HTC en sommige van Samsung niet werken. Om te testen of jouw Android-apparaat werkt met de applicatie kun je gratis Sixaxis Compatibility Checker downloaden. Werkt jouw apparaat niet, dan kun je altijd een alternatieve rom installeren zoals CyanogenMod die wel over de juiste functionaliteit beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Werkt de applicatie, dan moet je eerst handmatig jouw Android-apparaat met een PS3-controller verbinden een USB-kabel en vervolgens deze met elkaar pairen via de desktopapplicatie SixaxisPairTool die je hier kunt downloaden. Als dit gedaan is, kies je op het Android-toestel als inputmethode Sixaxis Controller in plaats van het geselecteerde toetsenbord en kun je aan de slag. Alle zeventien knoppen op de controller zijn zelf in te delen. Tot vier Sixaxis en DualShock 3 controllers kunnen tegelijkertijd worden ondersteund.

Sixaxis Controller is voor 1,19 euro te downloaden in de Android Market en heeft minimaal Android 2.2 of hoger nodig. Het bijbehorende Sixaxis Compatibility Checker is ook beschikbaar in de Android Market als gratis download.

Downloaden via Android Market: Sixaxis Controller (€1,19)

Downloaden via Android Market: Sixaxis Compatibility Checker (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu