De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Speel de beste games op je Android-tablet met OnLive

Redactie
9 juni 2011, 16:46
1 min leestijd
Speel de beste games op je Android-tablet met OnLive
100 games onlive

Het cloud-gebaseerde gamesysteem OnLive komt dit najaar naar Android-tablets. Met het systeem kun je de nieuwste games via een internetverbinding streamen en spelen, zodat je geen zware pc of spelcomputer meer nodig hebt. De techniek werkte al langer op televisie, maar is op de gamebeurs E3 nu ook aangekondigd voor Android-tablets en de iPad. De besturing van de games wordt geregeld via knoppen op het touchscreen of met een draadloze controller die bij het OnLive-pakket wordt geleverd.

In plaats van games draaien op je Android-tablet zelf, waar een zware processor voor nodig is, maakt OnLive gebruik van een server. Deze streamt het spel naar de thuisgebruiker. Die kan het spel vervolgens spelen als ieder ander spel. De enige vereiste is dat je beschikt over een snelle en stabiele internetverbinding. Op dit moment zijn er honderd pc- en consolegames te kopen en te streamen op OnLive.

Lees verder na de advertentie.

Het is nog niet exact bekend wanneer OnLive op Android-tablets dit najaaar verschijnt en wat het pakket gaat kosten. In de bovenste video wekt de directeur de indruk dat er geen nieuwe apparaten voor OnLive op de tablets gekocht hoeven te worden, maar tegenover TouchArcade zei OnLive nog niets los te laten over de prijzen. Het kan dus zelfs alleen om een app gaan. De versie van OnLive voor de HDTV bestaat uit een Micro Console TV Adapter en een draadloze controller. Die gaan samen voor 100 dollar over de toonbank in de Verenigde Staten en worden niet naar Europa verzonden. Het pakket is hier in Nederland zelfs niet verkrijgbaar. De nieuwe tablet-oplossing of app moet wel leverbaar worden in Europa.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu