Speel de hoofdrol in je eigen strip met Bitstrips

Gijs Ettes
8 november 2013, 20:12
1 min leestijd
Speel de hoofdrol in je eigen strip met Bitstrips
Bitstrips

De nieuwste rage op Android én Facebook zijn Bitstrips, cartoons van jezelf en/of je vrienden die je op je smartphone maakt en vervolgens deelt in de gelijknamige app of via Facebook. Zelf heb ik de plaatjes meerdere keren op mijn tijdlijn voorbij zien komen en vrij snel ook weer verborgen, maar dat is een persoonlijke keuze.

Bitstrips laat je inloggen met je Facebook-account, waarna je een cartooneske avatar van jezelf kunt maken. Je mannetje of vrouwtje plaats je vervolgens in komische situaties en als je de afbeelding hebt voorzien van een onderschrift of ‘co-star’ (metgezel) deel je deze met de rest van de wereld. Onlangs is de app van een update voorzien.

Lees verder na de advertentie.

In versie 1.1.9 van Bitstrips is er nu de mogelijkheid om strips met vrienden binnen de app te delen, waardoor je deze dus niet meer op Facebook hoeft te plaatsen. Daarnaast is er een gedeelte gekomen met veelgestelde vragen en hebben de makers meerdere bugs in de app opgelost. Zo gaf Bitstrips bij sommige gebruikers voorheen foutmeldingen bij het starten van de app. Dat moet nu verleden tijd zijn.

De app is gratis te downloaden, vereist Android 2.2 of hoger en is 50MB groot.

Download: Bitstrips (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu