De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Speel Kolonisten van Catan op je Android-toestel

Redactie
3 juli 2011, 16:37
1 min leestijd
Speel Kolonisten van Catan op je Android-toestel
catan 2

Catan is vanaf nu in de Android Market verkrijgbaar. Het gezelschapsspel, dat in Nederland verkocht wordt onder de naam Kolonisten van Catan, is erg populair als bordspel. Maar als je bij vrienden op bezoek bent heb je natuurlijk niet altijd het fysieke spel bij je. Vanaf nu hoeft dat geen probleem meer te zijn, want je speelt Kolonisten van Catan gewoon op je Android-toestel.

In het spel probeer je zoveel mogelijk territorium in handen krijgen, om uiteindelijk heerser te worden over het eiland Catan. Je kruipt in de rol van ontdekkingsreiziger, handelaar of veroveraar. Je strijdt om de langste handelsroute, de meeste dorpen en de grootste riddermacht. Het is niet alleen maar vechten, want je moet ook onderhandelen en kopen/verkopen om de beste grondstoffen in handen te krijgen. Het spel is rondengebaseerd, dus er is steeds een andere speler aan de beurt. Er zijn twee spelmethoden: tegen je eigen vrienden of met computertegenstanders: de compromisloze vrouwelijke piraat Johanna, de niet te foppen handelaar Vincent, de ridder Simon die neemt wat hem toekomt…. Het spel is in meerdere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

catan 1

Maximaal 4 spelers kunnen meedoen om zich de meeste dorpen en het meest waardevolle land met de meeste grondstoffen toe te eigenen. ‘Catan – Het Eerste Eiland’ wekt de indruk dat er nog meer delen aan zullen komen. Deze eerste versie is geoptimaliseerd voor smartphones met standaard- en HD-resolutieschermen. Dat is jammer, want een dergelijk spel zou juist op een tablet erg geschikt zijn om te spelen. De ontwikkelaars hebben gekozen voor hot seat-multiplayermodus, waarbij je het toestel steeds doorgeeft aan de volgende persoon die aan de beurt is. Het speelbord is scrollbaar, met zoomfunctie.

Downloaden uit de Android Market: Catan (€2,99)

catan 3
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu