Speel Playstation games op je Android-telefoon met psx4droid

Wouter Nijsen
26 juli 2010, 12:44
2 min leestijd
Speel Playstation games op je Android-telefoon met psx4droid
psx4droid Android

Android en games zijn twee dingen die het nog niet zo goed met elkaar lijken te kunnen vinden. Het aantal games met én een fatsoenlijke grafische weergave én een vlotte gameplay zijn helaas nog schaars. Gezien het feit dat de hardwar-specificaties van de nieuwe generatie Android-telefoons steeds beter worden zal het een kwestie van tijd zijn voordat Android als gaming-platform echt tot ontwikkeling komt. Naast de games die speciaal voor Android gemaakt zijn kun je echter ook games die ontwikkeld zijn voor andere platformen op je Android-telefoon spelen via een zogenaamde emulator. Hiermee boots je met een applicatie de omgeving van bijvoorbeeld een Nintendo game-console na. Met het juiste rom van een bepaald spel kun je met behulp van zo’n emulator heerlijk retro-games spelen. Nieuwste speler op dit gebied is psx4droid waarmee je Playstation-games op je Android-telefoon kunt spelen.

Helaas is psx4droid alleen geschikt voor PS1 games. Hoewel de PS1 game-console alweer wat ouder is zijn er toch zeker voldoende games te vinden waarmee je op je Android-telefoon nog prima voor de dag kunt komen en die er wat graphics betreft verre van retro uitzien.

Lees verder na de advertentie.

De psx4droid-emulator biedt ondersteuning voor BIN, ISO, IMG, PBP, Z en ZNX formaat. De gamestate wordt op je geheugenkaart opgeslagen en je kunt aan de slag met een WiiMote door de Bluetooth-ondersteuning. Voor de spelbesturing worden de verschillende knoppen in het scherm geprojecteerd. Of dit laatste echt handig werkt bij het spelen van een PS1-game is echter de vraag. Onduidelijk is of een hardwaretoetsenbord, zoals bijvoorbeeld op de Motorola Milestone, gebruikt kan worden voor de spelbesturing.

psx4droid Android_1

Psx4droid kost $5,99 en is te vinden in de Android Market. Direct aanschaffen kan door het scannen van de QR-code of door met de browser van je Android-telefoon deze link te selecteren.

Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's