Spil Games biedt gratis HTML5-games aan

Redactie
31 augustus 2010, 15:23
1 min leestijd
Spil Games biedt gratis HTML5-games aan

Sites als Spele.nl en ElkSpel.nl bieden Flash-games aan, maar zijn nauwelijks speelbaar op Android-telefoons. Gelukkig komt Spil Games met een oplossing. De marktleider op het gebied van online casual games lanceert mobiele HTML5-websites voor Android-telefoons. Op deze sites kun je online spelletjes spelen. Daarnaast looft Spil Games prijzen uit aan HTML5-ontwikkelaars voor de beste HTML5-spellen. De totale prijzenpot: 50.000 dollar.

Natuurlijk is het mogelijk om op een Android-toestel Flash-games te spelen, maar die zijn vaak traag en onbestuurbaar. HTML5-spellen zijn wel speelbaar in de browser van Android. Doordat HTML5 een open standaard is, hoeven spellen maar één keer ontwikkeld te worden. Vervolgens zijn ze op pc’s, iPhones, Android-telefoons en iPads te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer je vanaf vandaag naar websites als Spelletjes.nl, Spel.nl of GirlsGoGames.nl met je Android-telefoon, dan krijg je automatisch de mobiele versie van de site te zien. Op dit moment staan er al een aantal HTML5-spelletjes op, maar in de toekomst verschijnen er nog veel meer.

Wij van Android Planet hebben enkele spellen mogen testen en zijn aardig verrast. Orbium en TicTacToe zijn prima spellen en werken uitstekend op Android-telefoons. Fred Jones en iTangleword vallen tegen en zijn moeilijker te besturen. Maar goed, het is in ieder geval een mooi begin.

“We zijn ons ervan bewust dat HTML5 zich nog in een vroeg stadium bevindt, maar er kunnen al mooie spellen mee gemaakt worden en we zijn ervan overtuigd dat de sector het snel zal oppakken”, zegt Peter Driessen, bestuursvoorzitter van Spil Games. “Wij schatten dat HTML5 binnen drie jaar de standaard wordt voor alle gameplatformen.”

Ben jij een HTLM5-ontwikkelaar? Ga dan naar de website HTML5 Contest, waar je kunt deelnemen aan de maandelijkse wedstrijd. Succes!

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's