SpitsNieuws voegt via Android-app interactieve content toe

Redactie
5 oktober 2010, 19:40
1 min leestijd
SpitsNieuws voegt via Android-app interactieve content toe
spitsnieuws kooaba

De gratis krant Sp!ts is sinds gisteren begonnen met iets nieuws: het aanbieden van extra foto’s, video’s, muziek, linkjes en andere gerelateerde info bij artikelen. Je krijgt die extra content te zien wanneer je een foto maakt van de papieren krant. Zie je een artikel, advertentie of ander item met oranjezwart logo, dan kun je een foto maken om de extra content te zien. Op je Android-toestel moet dan wel de applicatie kooaba Paperboy geïnstalleerd zijn.

Bij artikelen zonder logo zijn er ook extra mogelijkheden: je kunt een foto van een krantenartikel of pagina maken en kunt dit direct delen via e-mail, Facebook of Twitter. Sp!ts gebruikt het om de content interactiever te maken. Het werkt alleen op Android-toestellen en iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Helaas werkt het digitale PDF-archief van Sp!ts niet goed, zodat je op de nieuwe papieren krant van morgenochtend zult moeten wachten om het zelf te proberen.

Installeer je de Paperboy-applicatie, dan zul je zien dat ook CHIP (computerblad), de IKEA-gids, FOCUS en enkele voornamelijk Duitstalige periodieken de technologie van kooaba al gebruiken om hun content te verrijken. Kooaba brengt daarnaast een algemene applicatie kooaba uit waarmee je extra productinformatie kunt opvragen. Je maakt daarbij een foto van een dvd-hoesje of ander product en krijgt een aantal trailers te zien of locaties waar je de dvd zou kunnen kopen.

Volgens de instructies van Sp!ts moet je kooaba Paperboy gewoon in de Android Market kunnen vinden (mij is dat niet gelukt, ik zag alleen de algemene app kooaba maar iemand in de reacties hieronder ziet ‘m wel gewoon).

Categorie: Nieuws
Spotlight: iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's