De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Splyce is een slimme en persoonlijke muziek-app voor je Android

Wouter Nijsen
5 september 2015, 10:46
2 min leestijd
Splyce is een slimme en persoonlijke muziek-app voor je Android

Splyce is een nieuwe muziek-app voor Android die het anders aanpakt dan veel van zijn concurrenten. De app analyseert het tempo van je muziek en maakt op basis hiervan afspeellijsten.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Splyce

Hoewel er tal van goede muziek-apps in Google Play te vinden zijn, is het nieuwe Splyce eentje die écht de moeite waard is. De app doet namelijk iets interessants, waardoor de manier waarop je muziek luistert verandert. Splyce analyseert het tempo van je muziek (in beats per minute), maakt hiervan afspeellijsten en `mixt` de liedjes die goed bij elkaar passen. Zie Splyce dus als een persoonlijke dj die je altijd op zak hebt.

Fijn aan Splyce is dat de app  erg gebruiksvriendelijk is. Wanneer je de applicatie opent, druk je op het grote plusteken, waarna je handmatig muziek kunt toevoegen. Hierbij kun je kiezen uit de liedjes en albums die je lokaal op je Android hebt opgeslagen. Sla dit vervolgens op en Splyce maakt direct een afspeellijst.

Je kan zelf aangeven of liedjes in hun volledige lengte moeten worden afgespeeld, of slechts voor 60, 120, 180 of 240 seconden. Splyce laat je diverse zaken rondom je afspeellijsten aanpassen en in de instellingen kun je het uiterlijk van de app veranderen.

Toch schort er nog het een en ander aan Splyce. De app ziet er op sommige onderdelen wat veroudert uit en maakt geen gebruik van het fraaie  Material Design. Ook zijn er nog diverse bugs aanwezig. Wellicht dat deze met updates nog worden verholpen.

Splyce voor Android downloaden

Splyce is gratis in gebruik, al zijn er standaard maar een  beperkt aantal functies beschikbaar. Uitgebreidere mogelijkheden zijn middels in-app aankopen aan te schaffen. Toch is de app wat ons betreft de moeite waard. Splyce is 8,8MB groot, werkt met Android 4.0.3 of hoger en is via onderstaande link te downloaden.

Download Splyce in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu