Muziek streamen van Spotify naar je Chromecast? Spoticast is weer te downloaden

Redactie
6 augustus 2014, 14:15
1 min leestijd
Muziek streamen van Spotify naar je Chromecast? Spoticast is weer te downloaden
spoticast

Spoticast is een handige Android-app waarmee je muziek van de muziekstreamingdienst naar de Chromecast kunt streamen. De app werkt vrij simpel: start Spoticast op, verbindt ‘m met de Chromecast, wacht totdat Spotify is opgestart en alle muziek die je vervolgens afspeelt, wordt automatisch via de Chromecast ten gehore gebracht.

Helaas is Spoticast sinds juni van dit jaar door Google uit Google Play verwijderd. Waarom? Omdat Spoticast volgens Google te verwarrend is: de combinatie van Chromecast en Spotify zou niet mogen. Nu hebben de ontwikkelaars gemeld dat de app zo spoedig mogelijk weer in Google Play verschijnt en tot die tijd kun je een apk-bestand downloaden om de app weer te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Spoticast: zo werkt het

Spoticast werkt als een soort externe speler voor Spotify, waarbij de muziek van dienst eigenlijk naar de Android-app wordt gestuurd. Het is daarom wel noodzakelijk om de uitzendstatus van het apparaat in de instellingen te activeren, waarmee andere apps kunnen zien wat je aan het luisteren bent.

spoticast2

In onderstaande video zie je de app in werking.

Spoticast video

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps.  Check ook 7 handige Chromecast tips waarmee je alles uit de slimme hdmi-stick haalt!

Download

Als Spoticast weer in Google Play verschijnt, is de app gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger. Tot die tijd kun je hier het apk-bestand downloaden. Hoe je apk-bestanden installeert lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Download: Spoticast (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu