De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Spotify brengt (eindelijk) vernieuwde Wear OS-app uit

Rens Blom
18 oktober 2018, 11:46
2 min leestijd
Spotify brengt (eindelijk) vernieuwde Wear OS-app uit

Spotify-gebruikers opgelet: de muziekstreamingdienst komt later deze week met een vernieuwde app voor Wear OS. De app ziet er moderner uit, heeft meer functies en werkt ook met Spotify Connect. Zo kun je muziek afspelen op apparaten als slimme speakers en je laptop.

Lees verder na de advertentie.

Spotify-app krijgt broodnodige update

De huidige Spotify-app voor Wear OS is alweer een paar jaar oud en krijgt nauwelijks updates. Veel horlogedragers vinden de app zo beperkt in mogelijkheden dat ze liever één van de niet officiële Spotify voor Wear OS-apps gebruiken. Met een vernieuwde, gratis Spotify-app voor Wear OS wil de streamingdienst het tij keren.

De nieuwe app heeft een visuele make-over gekregen om de bediening van je muziek te vereenvoudigen. Ook is het makkelijker om andere liedjes op te zetten. Er is nu een scherm met je recent afgespeelde albums, afspeellijsten en nummers.

Daarnaast bevat de vernieuwde app een hart-icoontje om leuke nummers op te slaan. Als je naar een podcast luistert, is er bovendien een knop aanwezig om 15 seconden terug te spoelen. Offline muziek luisteren is helaas (nog steeds) niet mogelijk.

Wear OS-app ondersteunt nu Spotify Connect

De belangrijkste vernieuwing die Spotify doorvoert in zijn Wear OS-app, is de introductie van Spotify Connect. Met Connect kun je met één druk op de knop muziek streamen naar ondersteunde apparaten. Daar horen je telefoon, tablet en laptop bij, maar bijvoorbeeld ook de Google Home, Amazon Echo en oude speakers met een Chromecast Audio.

Nu kun je dus vanaf je Wear OS-horloge direct muziek streamen naar andere elektronica, wat handig is als je je telefoon niet bij de hand hebt. De Wear OS-app werkt via wifi, bluetooth en 4G (als je smartwatch dit ondersteunt).

Download de nieuwe Spotify app voor Wear OS

De vernieuwde Wear OS-app komt volgens Spotify in de komende week beschikbaar via een update van de Spotify-app. Op nieuwe Fossil Gen 4-horloges en Michael Kors Access Runway-modellen wordt de app vanaf november vooraf geïnstalleerd.

Meer nieuws over Spotify

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu