Met nieuwe Spotify-automodus luister je veilig muziek onderweg

Rens Blom
17 januari 2019, 12:11
2 min leestijd
Met nieuwe Spotify-automodus luister je veilig muziek onderweg

Spotify rolt de lang geteste automodus uit naar gebruikers van zijn Android-app. De afleidingsvrije interface start automatisch in je auto. Dit moet je weten over de nieuwe automodus van Spotify.

Lees verder na de advertentie.

Spotify automodus rolt uit

Ruim een jaar geleden dook de ‘Car View’-feature al op in de Spotify-app. Destijds deed de knop niets, maar in de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat de streamingsdienst werkte aan een speciale automodus. Die komt nu gefaseerd beschikbaar voor Android-gebruikers, schrijven meerdere Amerikaanse techsites. Het is nog onduidelijk of de automodus ook in Nederland verschijnt, en zo ja wanneer.

Eenvoudige interface

Tijdens het autorijden moet je je aandacht op de weg houden. Als je toch even een ander muziekje op wil zetten, gaat dat eenvoudig via de Spotify-automodus. Waar de app normaliter bol staat van informatie, features en een albumhoes, heeft de automodus een uitgekleed ontwerp.

De naam van het nummer en de artiest staan prominent in beeld, net als knoppen om de muziek te pauzeren. Je kan ook eenvoudig wisselen naar het vorige en volgende nummer. Met de hartjesknop kan je het huidige nummer toevoegen aan je favorieten, terwijl de shuffleknop ernaast de komende nummers in willekeurige volgorde afspeelt.

Alleen via bluetooth

Wanneer je je smartphone via bluetooth verbindt met het audiosysteem van je auto, herkent Spotify dat je de weg op gaat. Open je de app dan start die in de automodus, al kun je deze stand ook uitschakelen. Dat is handig als je bijvoorbeeld als passagier meerijdt. Vooralsnog lijkt de Spotify automodus niet te werken als je je toestel via een audiokabel aansluit op het autosysteem.

Als je meer wil weten over Spotify, kan je ons overzicht checken met 7 handige tips voor de Spotify-app.

Heb jij de Spotify automodus al? Laat het weten in de reacties onder dit artikel. 

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Bronnen afbeeldingen: 9to5google, 9to5google, 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu