Spotify experimenteert met nieuwe navigatiebalk voor Android-app

Thomas Haenen
22 november 2016, 12:02
2 min leestijd
Spotify experimenteert met nieuwe navigatiebalk voor Android-app

Spotify lijkt het hamburgermenu te schrappen uit zijn Android-app. De muziekdienst verplaatst het menu naar de onderkant van de app.

Lees verder na de advertentie.

Spotify beta navigatiebalk

De aangepaste interface is terug te vinden in de Spotify-bèta, die beschikbaar is voor een kleine groep gebruikers. Nu moeten gebruikers nog naar rechts vegen om bij hun afspeellijsten of de radiofunctie te komen. De update schrapt dit zogenaamde hamburgermenu echter en verplaatst de knoppen naar de onderkant van het scherm.

Op een compacte zwarte balk worden vijf witte knoppen getoond. Gebruikers hebben de keuze uit het homescreen, de zoekfunctie, de Browse-optie, Radio en hun bibliotheek met afspeellijsten. De instellingen van de app kunnen nu enkel geopend worden voor in de Bibliotheek het tandwieltje rechtsboven in beeld te openen. Verder lijken er geen aanpassingen te zijn aan de interface.

De navigatiebalk staat straks helemaal onderaan in de app. Dat betekent dat de afspeelbalk iets je naar boven is verplaatst. Dat is waarschijnlijk even wennen voor de meeste gebruikers: je vinger moet nu net wat hoger zitten om een nummer te pauzeren.

Spotify heeft in het verleden vaker geëxperimenteerd met de interface van zijn Android-app. Zo beschikte de muziekdienst al eerder over een navigatiebalk onderaan in beeld, maar die werd doorgaans voorzien van felle groene kleuren. Later stapte het bedrijf over naar een uitklapbaar hamburgermenu, zoals de standaard is bij vrijwel alle populaire Android-apps, maar nu lijkt het bedrijf dus toch weer een overstap te overwegen.

Spotify-bèta downloaden

Het aangepaste uiterlijk is vooralsnog alleen beschikbaar in de Spotify-bèta. Het is onbekend of en wanneer het nieuwe design uitgerold wordt naar een breder publiek. De kans bestaat immers dat het bedrijf niet tevreden is met de resultaten van de test en het experiment weer schrapt. Eventueel kun je de test zelf uitproberen door de Spotify-bèta als apk-bestand te downloaden. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden.

Je kunt de gewone versie van Spotify downloaden via onderstaande link naar de Play Store. Met de gratis app kun je onbeperkt streamen; tegen betaling van 10 euro per maand kun je afspeellijsten ook offline opslaan.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu