De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Spotify voegt Chromecast-ondersteuning toe aan Android-app

Wouter Nijsen
12 oktober 2015, 18:45
1 min leestijd
Spotify voegt Chromecast-ondersteuning toe aan Android-app

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de Spotify Android-app is nu te gebruiken met de Chromecast. De eerste versie van de gadget wordt echter (nog) niet ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Chromecast-ondersteuning

Tijdens het Google-evenement van enkele weken geleden werd aangekondigd dat Spotify ondersteuning zou krijgen voor de Chromecast. Het was toen niet duidelijk wanneer de optie zou worden uitgerold, maar daar is verandering in gekomen. De Spotify Chromecast-ondersteuning is nu beschikbaar en maakt het mogelijk om muziek direct vanuit de dienst naar de gadget te streamen.

Het vernieuwde Spotify werkt echter alleen met de Chromecast 2 en Chromecast Audio. De ondersteuning wordt op een later moment beschikbaar voor de eerste versie van de gadget. Wanneer dit precies zal zijn, is nog  onduidelijk.

De nieuwe Chromecasts

De Chromecast 2 is sinds enkele weken beschikbaar en verschilt op een aantal fronten van zijn voorganger. Zo lijkt het apparaatje niet meer op een usb-stick, maar is het voorzien van een cirkelvormig ontwerp met een flexibele hdmi-kabel. De nieuwe Chromecast kan overweg met 5GHz-netwerken en is door het zogenoemde Fast Play in staat om content sneller in te laden. Ook is het mogelijk om met  de gadget te gamen, waarbij het scherm van een Android-toestel als controller fungeert.

chromecast 2

Met de Chromecast Audio is het mogelijk om muziek vanaf een smartphone of de Chrome-browser naar een `domme` speaker te streamen. De Audio wordt met een kabeltje met een speaker verbonden en heeft multi-room support om meerdere speakers tegelijk dezelfde audio te laten  afspelen.

Meer lezen? Check dan onze uitgebreide review van de nieuwe Chromecast!

Download de vernieuwde Spotify-app

De nieuwste versie van Spotify is nu beschikbaar in Google Play en via onderstaande link te downloaden. De app-grootte en vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu