De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Spotify Connect laat je audioapparatuur aansturen via Spotify

Gijs Ettes
3 september 2013, 11:14
1 min leestijd
Spotify Connect laat je audioapparatuur aansturen via Spotify
spotify

Spotify heeft met een aantal fabrikanten van audioapparatuur een overeenkomst gesloten. Zij gaan hun apparatuur op hardwaregebied geschikt maken voor aansturing via Spotify Connect.

Als je nu nog muziek vanaf Spotify naar apparatuur als een grote speaker stuurt, word je telefoon nog steeds gebruikt voor de streaming en het afspelen van de muziek zelf. Dit kost data en accuduur, twee dingen die je binnenkort met Spotify Connect kunt besparen.  

Lees verder na de advertentie.

Spotify Connect maakt het namelijk mogelijk om je audioapparatuur direct aan te sturen via de Spotify-app, maar de streaming en het afspelen van de muziek wordt dan volledig door je audioapparaat zelf geregeld. Als je ondertussen gebeld wordt, blijft de muziek daardoor gewoon doorspelen. Je smartphone of tablet met Spotify erop is dus alleen een afstandsbediening in dit geval.

Spotify heeft hiervoor onder andere deals gesloten met Argon, Bang & Olufson, Denon, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel en Yamaha. Veel anderen zullen snel volgen, aldus Spotify. Spotify Connect wordt eerst uitgerold voor de iPhone- en iPad-versie van Spotify. De Android- en desktopversie laten nog even op zich wachten. Hoe lang deze uitrol gaat duren is nog niet bekend. Spotify Connect vereist wel een Spotify Premium-abonnement.

https://www.youtube.com/watch?v=WWT4o9AwuT0
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu