Spotify werkt aan nieuw ontwerp voor afspeelscherm

Rick van der Veer
9 januari 2017, 12:06
1 min leestijd
Spotify werkt aan nieuw ontwerp voor afspeelscherm

Spotify werkt aan een nieuw ontwerp voor het afspeelscherm in de app. Met een nieuwe Spotify design-update wordt meer nadruk gelegd op de albumhoezen, door knoppen te verbergen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify design-update

Een aantal willekeurige gebruikers hebben in hun Spotify-app een nieuw ontwerp voorgeschoteld gekregen. In de nieuwe versie komt het design van albumhoezen een stuk beter naar voren, doordat het volledige scherm wordt ingenomen door de illustratie. Door een keer op het scherm te tikken, verdwijnen de afspeelknoppen namelijk en blijft alleen de cover van het album over. Onderin beeld is nog wel een balk te zien die laat zien hoe ver je in je nummer bent.

Momenteel is het nieuwe ontwerp alleen voor een beperkte groep gebruikers te zien. Doorgaans worden nieuwe functies eerst op kleine schaal getest, voordat ze naar het grote publiek uitrollen. In de tussentijd werkt het muziekbedrijf ook aan een interface met grote knoppen voor in de auto, die Spotify Drive genoemd wordt.

Spotify is één van de grootste streamingdiensten voor muziek. Vorig jaar maakte de dienst bekend dat het aantal actieve Spotify-gebruikers 100 miljoen was gepasseerd. Van dit aantal zijn er 40 miljoen betaalde gebruikers.

Spotify downloaden

Spotify is gratis te downloaden in de Play Store. Zonder abonnement kun je muziek luisteren met reclame, maar alleen in shuffle-modus. Voor een tientje per maand krijg je hogere geluidskwaliteit, de mogelijkheid om alle nummers direct af te spelen en hoor je geen reclames meer.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu