Muziek voor de hele familie: met deze 3 apps betaal je minder

Michel van 't Klaphek
5 oktober 2018, 19:32
4 min leestijd
Muziek voor de hele familie: met deze 3 apps betaal je minder

Een muziekstreamingabonnement delen met je familie is niet alleen leuk, het scheelt ook in je portemonnee. Maar welke moet je kiezen? Android Planet vergelijkt de populairste streamingdiensten voor de familie.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Family review: de beste muziekstreamer voor het gezin

In een paar jaar tijd is streamen dé manier geworden om naar muziek te luisteren. Vrijwel iedere muziekstreamingdienst heeft naast individuele abonnementen ook een familieplan, waardoor je een stuk voordeliger uit bent. De onderlinge verschillen zijn echter minimaal, waardoor kiezen lastig is. Android Planet helpt je bij deze keuze. Dit moet je weten over muziekstreamingdiensten voor het hele gezin.

1. Spotify Family: de populairste Spotify Family Spotify icoon

Met Spotify Family luister je naar je eigen muziek voor een fractie van de prijs. Daar waar de normale versie 9,99 euro kost, betaal je met vijf anderen voor Family slechts 14,99 euro per maand. Iedereen heeft hierbij zijn eigen account. Voor 2,50 euro per maand geniet je dus van eindeloos muziek zonder advertenties, die je bovendien offline kunt opslaan.

Het grote voordeel van Spotify is dat de dienst erg goed weet wat voor muzieksmaak jij hebt. Spotify raadt nieuwe albums, nummers en podcasts aan op basis van jouw voorkeuren. Ook de Discover Weekly en New Music Friday-afspeellijsten zijn echte pluspunten. Hierin verzamelt Spotify wekelijks nieuwe muziek die je waarschijnlijk leuk vindt.

Bovendien heeft Spotify een gigantisch aanbod en zit er voor ieder wat wils bij. Niet alle artiesten zijn echter op de dienst terug te vinden, omdat ze bijvoorbeeld een exclusieve deal met een andere streamer hebben. De meeste van deze albums komen vroeg of laat echter toch op Spotify terecht, zodat je er alsnog van kunt genieten. Al met al is Spotify Family voor de meeste families, vriendengroepen en huisgenoten de beste optie. Let wel op: in de voorwaarden staat dat je allemaal op hetzelfde adres moet wonen.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

2. Apple Music Gezin: voor de Apple-fan Spotify Family APple Music icoon

Apple Music is de grootste uitdager voor Spotify, en dat is niet zonder reden. De muziekdienst van Apple heeft ook een familieplan dat 14,99 euro per maand kost. Wederom kun je dit bedrag delen met vijf anderen, waardoor je 2,50 euro per maand betaalt.

Apple Music komt in hoofdlijnen overeen met Spotify, maar er zijn enkele verschillen. De muziekdienst van de iPhone-maker leunt bijvoorbeeld zwaar op curatoren zoals Pharrell Williams, die continu nieuwe muziek uitzoeken en aanraden.

Deze kenners weten wat er binnen genres speelt, waardoor jij altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste hits. Daarnaast kun je via het exclusieve Beats 1 Radio 24 uur per dag naar de beste muziek luisteren.

Bovendien beschikt Apple Music over videoclips en een uitstekende integratie met andere Apple-producten. Indien je bijvoorbeeld een HomePod en Apple Watch hebt ben je waarschijnlijk beter af bij Apple Music dan Spotify. Met de muziekdienst van Apple kun je namelijk moeiteloos muziek streamen naar deze apparaten, en dit kost bij Spotify wat meer moeite.

→ Download Apple Music in Google Play (gratis)

3. Deezer Family: familievriendelijk en persoonlijk Spotify Family Deezer icoon

Deezer is van Franse makelij en nog niet populair in Nederland, maar dat ligt niet aan de kwaliteit. Qua aanbod, gebruikersgemak en geluidskwaliteit doet de dienst namelijk niet onder ten opzichte van Apple Music en Spotify.

Een fraaie functie is bijvoorbeeld Flow. Zodra je dit aanzet krijg je namelijk alleen maar persoonlijke aanbevelingen te horen, die vaak van verrassend goede kwaliteit zijn. Bovendien wordt de persoonlijke dj steeds beter naarmate je meer luistert.

Een andere fijne optie van Deezer Family zijn de zogenoemde ‘Kids-only’-profielen. Hierdoor kunnen je kinderen bijvoorbeeld niet naar nummers met expliciete teksten luisteren, maar enkel naar familievriendelijke nummers voor het hele gezin.

Ook interessant: Met deze 6 tips haal je alles uit muziek-app Deezer

Bovendien beschikt Deezer Family over een ruim aanbod aan albums, nummers, podcasts en lyrics. Hierdoor kun je lekker meezingen met je favoriete tracks. Ook handig zijn de afspeellijsten per land, waardoor je kunt zien welke liedjes op dit moment populair zijn in bijvoorbeeld Brazilië en India.

Deezer Family kost net zoveel als Apple Music en Spotify: 2,50 euro per maand. Jammerlijk genoeg heeft de dienst geen video’s zoals Apple Music of de gezamenlijke afspeellijsten van Spotify. Als je echter ‘gewoon’ naar muziek wil luisteren, dan is Deezer een prima optie.

→ Download Deezer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu