3 dingen die je moet weten over Spotify Lite

Wouter Nijsen
9 juli 2019, 13:13
2 min leestijd
3 dingen die je moet weten over Spotify Lite

Spotify heeft een Lite-versie van zijn Android-app uitgebracht, die een stuk kleiner is, vlotter werkt en vooral fijn is als je een beperkte databundel hebt. Spotify Lite is officieel niet in de Nederlandse Play Store te vinden, maar er is een omweg om de app alsnog te gebruiken.

1. Kleinere app en datalimiet instellen

Steeds meer populaire apps hebben een Lite-versie en daar komt nu Spotify bij. Spotify Lite is bedoeld voor gebruikers in opkomende landen met een kleine databundel en werkt tevens beter op oudere Android-telefoons. De app is bovendien een stuk kleiner dan de reguliere Spotify-app en weegt slechts 10MB. De applicatie is er voor zowel gratis als betaalde gebruikers van de muziekdienst.

Eén van de belangrijkste features van Spotify Lite is de mogelijkheid om een maandelijkse datalimiet in te stellen. Hiermee voorkom je dat je teveel streamt en hierdoor je databundel te snel leeg raakt. Het instellen van een datalimiet doe je via het tandwieltje rechtsboven, waarna je bij ‘Mobiele data’ een limiet kan instellen van 250MB, 500MB, 750MB, 1GB, 2GB of 3GB.

Daarnaast heb je een optie om snel de cache van de app te verwijderen, zodat je weer wat opslagruimte vrijmaakt. Ook handig is dat je tijdens het luisteren van muziek de audiokwaliteit kunt aanpassen, zodat je per liedjes maar een beperkt aantal MB’s aan data verbruikt.

2. Vervangt de normale app niet

Belangrijk om te weten is dat Spotify de normale app niet vervangt. In de 36 landen dat de Lite-versie beschikbaar is, kun je ook gewoon de reguliere app downloaden en gebruiken. Spotify Lite is er dus vooral voor de groep mensen die simpelweg niet elke maand meerdere gigabytes aan mobiele internet hebben.

De Spotify Lite-app is dan ook een stukje minder uitgebreid dan de normale versie. Zo ontbreekt de optie om podcasts te luisteren, is de Connect-functie weg en zie je ook geen songteksten tijdens het luisteren. Verder ogen icoontjes wat simpeler, worden je afspeellijsten niet in mappen georganiseerd en is muziek niet te downloaden voor offline gebruik.

3. Spotify Lite niet in Nederland (maar er is een omweg)

Helaas is Spotify (nog) niet beschikbaar in de Nederlandse Play Store. Toch kun je via een omweg het apk-bestand downloaden en de app alsnog gebruiken. Op de website APKPure is het installatiebestand te vinden en binnen te halen. Check voor instructies onze tip over het downloaden en installeren van apk-bestanden op je Android-toestel.

Download Spotify Lite via APKPure

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu