Nieuw beginscherm in Spotify-app past aanbevelingen hele dag door aan

Dennis de Vries
10 maart 2020, 12:54
2 min leestijd
Nieuw beginscherm in Spotify-app past aanbevelingen hele dag door aan

Spotify krijgt een nieuw beginscherm in de Android-apps voor smartphones en tablets. Het nieuwe design is vanaf vandaag beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw beginscherm voor Spotify-app

Spotify heeft het thuisscherm van zijn apps op de schop gegooid. Als je vanaf nu de Spotify-app op je Android-smartphone of tablet opent, zie je als eerste een zestal persoonlijke muziek- of podcastkeuzes die Spotify aanraadt. Het nieuwe design rolt vanaf vandaag uit, dus zal langzaamaan bij elke gebruiker getoond worden.

Het nieuwe ontwerp van het startscherm moet het volgens de muziekstreamdienst gemakkelijker te maken om je favoriete audio snel te kunnen starten. De audio die aangeraden wordt, is gebaseerd op jouw eerdere luistergedrag. Daarbij kijkt Spotify niet alleen naar wát je luistert, maar ook wanneer je het luistert.

Beginscherm aangepast op dagdeel

Spotify

De lijst met aanbevelingen verandert gedurende de dag. Als voorbeelden noemt Spotify zelf ‘de podcast die je aan het begin van de dag luistert’ en ‘de afspeellijst die je graag tijdens het trainen in de middag opzet’. Deze kun je dus allemaal prominent terugzien, bovenaan het nieuwe startscherm, op een moment dat je die vaak opzet.

Direct onder de zes belangrijkste aanbevelingen staan de meest beluisterde podcasts, aanbevelingen voor nieuwe muziek en de op maat gemaakte afspeellijsten. Spotify maakt standaard al een hele serie afspeellijsten voor elke gebruiker, variërend van ‘Discover Weekly’ met (nog) onbekende muziek die waarschijnlijk goed bevalt, tot ‘Release Radar’, met nieuwe muziek van eerder beluisterde artiesten.

Meer Spotify-tips

De muziekstreamdienst zit niet stil en biedt regelmatig nieuwe functies in zijn app. Populair is daarbij het persoonlijke eindejaarsoverzicht Spotify Wrapped. Eerder gaven we al een hele serie Spotify-tips om meer uit de mogelijkheden van de muziek-app te halen. Ook andere ontwikkelaars maken gebruik van de mogelijkheden van Spotify: deze 5 apps maken het muziekstreamen nóg leuker.

Lees meer over Spotify

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu